© Pixabay

Inbrekers op heterdaad betrapt. Politie roept op om extra waakzaam te zijn tijdens herfst- en wintermaanden

Dinsdagavond werden inbrekers op heterdaad betrapt in de Heistraat in Oosterzele. Ze konden ontkomen ondanks een klopjacht door de politie van zone Rhode en Schelde met bijstand van de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem. De politie raadt aan om tijdens de herfst- en wintermaanden extra waakzaam te zijn.

De inbraak gebeurde omstreeks 21 uur. De inbrekers werden betrapt terwijl ze de woning probeerden binnen te dringen. De politie werd verwittig en de politie kwam ter plaatse met enkele patrouilles van de politiezone Rhode en Schelde en ook een helikopter met infraroodcamera. Er werden enkele straten afgezet in de hoop de inbrekers staande te houden. Dat lukte niet, ondanks bijstand door patrouilles van de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem. De daders konden ontkomen via enkele trage wegen op de grens tussen Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem.

In Het Laatste Nieuws roept eerste commissaris Ronny Decuyper van de Politiezone Rhode en Schelde inwoners op om extra waakzaam te zijn tijdens de herfst-en wintermaanden. “Laat een licht branden”, geeft hij als tip mee. “En wees aandachtig voor verdachte handelingen. Aarzel ook zeker niet om het noodnummer (101, red) te bellen. Je kan in ook steeds advies vragen aan de diefstalpreventie-adviseur. Hij komt langs om je woning te scannen op zwakke punten.”