AZ Oudenaarde en brandweer organiseren grootschalige oefening

AZ Oudenaarde heeft op woensdagavond een grootschalige brandoefening georganiseerd in samenwerking met de brandweerdienst van Oudenaarde, om ziekenhuismedewerkers de afgesproken interne noodmaatregelen te laten testen.

Op woensdag 30 oktober om 19u30 werd op twee locaties in het ziekenhuis een brandhaard gesimuleerd, waarbij de brandweer van Oudenaarde via de centrale werd gecontacteerd. Vrijwilligers die de rol van pati ënt op zich namen, moesten ge ëvacueerd en opgevangen worden.

In een voorbereidende vergadering met de brandweer werd een zo realistisch mogelijk scenario uitgeschreven. Dergelijke oefeningen zijn belangrijk om de afgesproken interne noodmaatregelen te testen en de personeelsleden voor te bereiden. Ook voor de brandweerdiensten is het een nuttige oefening op echte noodsituaties.

Uiteraard werd bij het inplannen van de oefening rekening gehouden met de normale werking in het ziekenhuis. Pati ënten en bezoekers werden op voorhand ingelicht. Achteraf zal een grondige evaluatie gebeuren van het verloop van de oefening.