Verdachte opzettelijke brandstichting is aangehouden in Oudenaarde

 

Woensdagmorgen 30 oktober 2019 omstreeks 9u30 kregen de hulpdiensten een melding dat er rook uit een appartementsgebouw kwam in de Jacob Lacopstraat in Oudenaarde. De politie van zone Vlaamse Ardennen en de brandweer kwamen ter plaatse. De brandweer voerde de nodige bluswerken uit. De schade bleef beperkt tot het appartement zelf en betrof vooral rookschade. Er vielen geen slachtoffers.
Het parket stelde een branddeskundige aan om de precieze omstandigheden van de brand te onderzoeken.
Uit de eerste bevindingen van de deskundige blijkt dat er aanwijzingen zijn dat het om een opzettelijke brandstichting zou gaan.
De bewoner van het appartement, een 23-jarige man, werd gearresteerd en op vraag van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde. De verdachte werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van opzettelijke brandstichting.