K.OLSA Brakel-FC Lebbeke A: 3 – 1

Laatste wedstrijd van het eerste periodekampioenschap, voor beide ploegen van weinig tel.

Pas na een kwartier spelen diende de pen bovengehaald te worden. Bezoeker Kabera ging aan de haal op links, schakelde een paar OLSA verdedigers uit en verscheen oog in oog met Otte, de Brakelse goalie voorkwam erger. Aan de overzijde speelde Loriers te kort terug naar zijn doelman, De Haspe was bij de pinken en zorgde voor de 1-0. De thuisploeg had zin in meer. Een afvallende bal na corner viel in de voeten van de meegevolgde Cordie die net naast besloot. Na goed halverwege de eerste speelhelft verdubbelde de thuisploeg de bonus. Pauwels trapte een scherp ingesneden hoekschop waarbij de bezoekende doelman, geassisteerd door een verdediger, in duel gingen met De Haspe en de bal via een rare capriool in het bezoekende doel verdween. 2-0 na 26’. Pas tegen het einde van de eerste speelhelft was er nog een kans voor Lebbeke, Maluka kopte een voorzet van Ringoot over.

Na de pauze toonde Lebbeke niet direct de wil om iets uit de brand te slepen, een ploeg op achterstand dient aan te vallen en dat was niet het geval. Op het uur zwiepte Deryck de bal voor doel, De Haspe kon er nog net de tip tegensteken waarna doelman Van Der Taelen met de vingertoppen redding bracht. Haezebroeck besloot aan de tweede paal tegen de buitenkant van de staander. Lebbeke bleef, vreemd genoeg, afwachtend voetballen en kreeg de rekening gepresenteerd. Pauwels trapte een hoekschop, Cordie torende boven iedereen uit en knikte de 3-0 tegen de netten. Lebbeke dreigde nog even via Van Renterghem die naast besloot. De thuisploeg acteerde sterk. Met nog een kwartier te spelen nam Haezebroeck van Der Taelen onder vuur, de bezoekende keeper pijnigde zijn vuisten. Brakel bleef baas, na een voorzet van uitblinker Pauwels kon De Haspe net niet bij de bal om in doel te verlengen. In de slotfase kon Lebbeke nog milderen toen een door De Pauw getrapte vrije trap via de Brakelse muur afweek en in doel verdween. 3-1 na 83’. In de slotminuut had de bezoekende doelman nog een prachtsave in huis toen Geenens op aangeven van Ntambue de score nog leek uit te diepen.

R 18.