FC Merelbeke A walst over Voorwaarts Gijzel Oosterzele

‘Hofman Cup Vrouwen, 1/8 finale’

dames vgo oosterzele

Een vlot voetballend FC Merelbeke A walste over Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Bij de rust 0 — 5, finaal flikkerde er een 0 — 8 op het bord. De bezoekers maakten brandhout van VGO, de 0 — 8 cijfers waren keihard en helemaal niet overdreven. Veel goede wil bij de moedige dames van Voorwaarts Gijzel Oosterzele, maar ze ondergingen de wet van de sterkste. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

fc merelbeke A

FC Merelbeke A was indrukwekkend. Een lust voor het oog. De FC dames heersten van meet af aan en bepaalden richting en tempo van de wedstrijd. De VGO — vrouwen vonden maar geen antwoord op het powervoetbal van FC Merelbeke A. Florance Lannoy, Amber Meul (2), Jolien Hofman, Linde Taghon, Yara Van Der Heyden (2) en Naomi De Regge namen de acht doelpunten voor hun rekening. Het was snel duidelijk dat de thuisploeg (mee aan de leiding in derde provinciale B) geen gemakkelijke namiddag wachtte tegen FC Merelbeke A (1 ste provinciale). Na 6 minuten viel de eerste goal, wat volgt is eenrichtingsvoetbal. Begin tweede helft laat FC Merelbeke A wat stoom af, controleert .de wedstrijd en scoort nog driemaal in de tweede periode. Geen oneer voor VGO te verliezen van een veel sterkere ploeg. FC Merelbeke zette de match met verve naar zijn hand. Ook fysiek en mentaal sterk. De bezoekers, met een opvallende 17 jarige Amber Meul (scoorde tweemaal, duidelijk in vorm, vol zelfvertrouwen), zetten meteen veel druk en trekken gans de wedstrijd hun dominantie door. De VGO dames proberen wel eens, maar kunnen op geen enkel moment FC Merelbeke bedreigen. De bezoekers bleven het spel ori ënteren, het elftal is uitgekookt en in balbezit speelde FC haast de perfecte wedstrijd. We bleven genieten van dit elftal. De FC — dames bleven veel vuur in hun spel leggen. GK Nathalie Mestdag (VGO) slikte wel acht goals maar pakte toch uit met een paar knappe saves. De score had nog hoger kunnen oplopen. Maar goed, tegen de geoliede machine van FC Merelbeke A was weinig opgewassen. Voorwaarts Gijzel Oosterzele, dat tot dusver al zijn wedstrijden in de competitie won, deed wat het kon, het volstond niet. Wie FC aan het werk zag, zal het beamen, dit elftal stond honderd procent gemotiveerd aan de aftrap. Dat merkte iedereen. Na de wedstrijd een leuk tafereel, FC Merelbeke A vormt duidelijk een eenheid; één team, een voor allen, allen voor één. In het elftal jonge meisjes van zeventien, achttien jaar, op het scheidsrechters blad zelfs twee zestienjarigen Amelia Van Bastelaere en Floor Schepmans. Gans het FC — team heeft een groot aandeel in de doelpuntenkermis in Oosterzele. FC Merelbeke: veel succes in de 1/4 finale. In het burenduel moesten de   VGO dames het hoofd buigen. Ze botsten gewoon op een veel sterkere tegenstander.             Reporter 17