60ste VOGELSHOW – DE WITTE MEREL MELLE

Voor de 60ste maal organiseerde De Witte Merel haar jaarlijkse vogelshow waar je een 765 tal siervogels kon bewonderen in al hun pracht en glorie en op zondag was er dan een grote vogelbeurs.


Er werden dan ook enkele bekers uitgereikt:
Clubkampioen De Witte Merel is voor De Boever Geert.
A.O.B. klassement per 3 vogels A&B voor De Boever Geert en De Clerck Rudy.
Speciale trofee ën van de Gemeente Melle:
Beste kleurkanarie: Van Der Maelen Eddy
Beste postuurkanarie: De Decker Paul
Beste exoot: Moens Gino
Beste parkiet: Acke Rene
Beste inlandse: Sierens Norbert
Beste kruising: Moens Gino

Hoe is De Witte Merel ontstaan
In 1950 werd te Melle-Centrum een ornithologische vereniging opgericht onder de naam “De Witte Kanarie”, met als voorzitter Dhr. De Moor Leon en als bestuursleden de Heren Schietecatte Etienne, Spruyt Hendrik en nog enkele anderen. In het begin werd er tentoongesteld in de gebouwen van de toenmalige kolenhandel Monsaert in de Wezenstraat te Melle en later in een klein zaaltje in de Kapellestraat. Niet tegenstaande de mindere infrastructuur werden er toch enkele prima prestaties neergezet en medailles behaald.
Door het overlijden van de voorzitter is ook de club terziele gegaan want de Heer De Moor was naast Voorzitter tevens schatbewaarder en secretaris. De Club was dus alles kwijt en in het najaar van 1959 werd beslist met enkele andere mensen een nieuwe vereniging op te richten die de naam kreeg: “De Witte Merel”. Tot op heden kende de vereniging verschillende voorzitters waaronder de Heren: Van Kerckhove Leon, Horebeke Georges, Machtelinckx Charel, Volbrecht Gaston, Spruyt Hendrik en huidig voorzitter Impens Paul. Bestuursleden waren o.a. Quinaert Gaston, Vermeulen Oscar, Van Damme Marcel, Vermeersch Louis,Van Rijselberghe Lucien en Van Kerckhove Marcel.
In die tijd werd er besloten een andere zaal op te zoeken om zo grotere tentoonstellingen te kunnen organiseren, wat resulteerde in een Provinciaal Kampioenschap. De grotere zaal werd Het Gildenhuis te Melle-Vogelhoek, waar wij tot op heden nog altijd onze jaarlijkse tentoonstellingen houden. Onze vereniging telt 31 leden en hebben in het eerste weekend van november onze tentoonstelling, dit jaar met 765 toon gestelde vogels.