Groen hekelt “rommelige en onveilige” stadscentrum Zottegem

Oppositiepartij Groen Zottegem hekelt het “rommelige en onveilige” stadscentrum van Zottegem. Het herinnert meerderheidspartijen N-VA en CD&V aan de eerste pagina van hun beleidsverklaring.

“De politieke ambities van N-VA en CD&V zijn duidelijk Op de allereerste pagina van hun beleidsverklaring staat dat ze van Zottegem een aantrekkelijke, veilige en propere stad willen maken”, zegt Groen gemeenteraadslid Heidi Schuddinck. “Wie vandaag door het stadscentrum loopt, merkt weinig van die verkiezingsbelofte: afgereden verkeerspaaltjes, losgekomen stoeptegels, dranghekkens voor de wekelijkse markt die permanent lijken rond te zwerven in de straat. Bewoners en middenstanders spreken mij geregeld aan over die rommel, wanorde en onveilige situaties. Ook bij heel wat bouwwerven neemt men het niet nauw met de regels. Werfzones zijn niet goed afgesloten of er ontbreekt een veilige doorgang voor alle weggebruikers. Zottegem lijkt één grote werf waar auto’s, fietsers en voetgangers zich moeten door wurmen wat leidt tot gevaarlijke situaties. Kinderen verliezen hun overzicht in het verkeer, ouderen moeten extra voorzichtig zijn als ze hun huis verlaten. In andere steden geeft het stadsbestuur het goede voorbeeld, ondernemen ze sensibiliseringsacties en doen ze aan handhaving bij overtredingen. In Zottegem laat men begaan. Daarom loopt het volgens Groen mis. Al die rommel en (verkeers)onveiligheid stoort de Zottegemnaren héél erg. Het is hoog tijd dat het stadsbestuur haar verantwoordelijkheid neemt en in actie schiet.”

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X