MFL-Herzele klokt voorlopig af op 14.609,50 euro!

MFL-Herzele, de goededoelenactie die de laatste weken Herzele in de ban hield, kende dit weekend haar hoogtepunt met een 36 uur durende radiomarathon op Radio Star.

©Sophie Richez - Veerle Cosyns, schepen voor sociale zaken

Ninove zet in op heropenen opvangplaatsen

Ninove beschikt over 9 opvangplaatsen voor ‘Verzoekers om internationale bescherming’ (voorheen asielzoekers genoemd): 5 plaatsen voor alleenstaande mannen, 2 keer 2 plaatsen voor een gezin met kind of alleenstaanden.

Vorig jaar schorste het OCMW tijdelijk vijf plaatsen omdat er verbeteringswerken moesten gebeuren. De werken zijn aan de gang, Er zijn momenteel geen andere panden voorhanden die kunnen dienst doen als opvangplaats. De stad gaat dan ook niet in op de vraag van Fedasil om het aantal opvangplaatsen voor asielzoekers te verhogen. De stad wil eerst en vooral inzetten op het zo snel mogelijk heropenen van de vijf geschorste plaatsen en zo terug negen volwaardige, kwaliteitsvolle plaatsen te hebben waar LOI’ers (mensen in het Lokaal Opvang Initiatief) intensief kunnen begeleid en ondersteund worden. Schepen voor integratie Veerle Cosyns: “Het gaat niet zelden om mensen uit oorlogsgebieden die in hun thuisland of tijdens hun vlucht naar het westen zeer traumatische ervaringen hebben beleefd. Als we ervoor willen zorgen dat hun integratie goed verloopt, dan is het belangrijk hier aandacht aan te besteden, hen uit hun isolement te halen en hen te ondersteunen in het opbouwen van een sociaal netwerk in onze stad. De kwaliteit van de opvang is voor mij dan ook belangrijker dan de kwantiteit.”

De stad hoopt de vijf plaatsen eind dit jaar terug te kunnen openen.

X