Burgemeester communiceert over geslaagde controleactie rond station in Zottegem

In de week van 04 t.e.m. 08 november werd door onze Lokale Politie een grote controleactie georganiseerd in en rond het station van Zottegem. Tijdens deze actie werden op verschillende tijdstippen, die aansloten bij de aanvangs- en einduren van de scholen, zowel geüniformeerde als politiebeambten in burger ingezet.

De politie kreeg hierbij versterking van Securail (NMBS). Op twee dagen namen zij telkens met 4 mensen deel aan de patrouilles. Met deze actie wou de Politie niet alleen daders van feiten op heterdaad betrappen en potentiële daders ontmoedigen, maar tevens een vertrouwensband opbouwen met de aanwezige jongeren.

Uiteindelijk werden heel wat processen-verbaal opgesteld, waaronder:

– 1 PV illegale vreemdeling.

– 1 PV inzake verkoop van verdovende middelen.

– 4 PV’s inzake bezit van verdovende middelen.

– 1 PV ongewapende weerspannigheid.

– 1 PV niet naleven voorwaarden.

Uiteraard hopen wij dat ook het gerecht zijn werk zal doen en streng zal optreden. In de toekomst zullen dergelijke acties zich op regelmatige basis herhalen. Deze actie maakt deel uit van een ruimere aanpak van de veiligheid en leefbaarheid van de stationsbuurt, een buurt waar heel wat activiteit is en waar men bijgevolg ook geconfronteerd wordt met overlast en vandalisme. Sinds enkele jaren werd in deze context een overleg opgestart met verschillende partners: de stad, vertegenwoordigers van de plaatselijke HORECA instellingen, de Politie, Securail, de Lijn, Infrabel en NMBS en het scholenoverleg ZOHEOO. Deze werkgroep komt éénmaal per jaar onder mijn leiding samen teneinde de feitelijke situatie te evalueren en zo nodig verbeteringsacties af te spreken. Daarnaast worden ook verdere acties ondernomen, in nauw overleg en samenwerking tussen stadsbestuur en lokale politie om in het ruimere centrum alle vormen van overlast en vandalisme, die door het voltallige stadsbestuur streng worden veroordeeld, aan te pakken. De lokale politie zal onder andere veelvuldig patrouilleren, ook anoniem en verder wordt ook de verdere uitbouw van de camerabewaking onderzocht. De eerste stappen zijn hier intussen voor gezet, in overleg met leverancier en politie.” aldus Jenne De Potter – Burgemeester Zottegem.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X