Basisschool De Kleine Planeet wint scholenwedstrijd ‘grootste vingerverfschilderij ter wereld!’

Naar aanleiding van autovrije zondag op 22 september werd op de Markt van Zottegem een wereldrecordpoging ‘grootste vingerverfschilderij ter wereld’ gehouden. Met 46 m² werd het wereldrecord, tot dan op naam van een Chinees dorpje, verpulverd.

Samen met 4 leerkrachten van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst kwamen 153 kinderen mee vingerverven aan een reuzegrote Egmont. Zij konden zich registreren voor hun school om zo hun school te verblijden met een waardebon ter waarde van 250 euro. De waardebon kan gebruikt worden om schoolmateriaal aan te kopen.

“De ene helft van het bedrag wordt geschonken door de stad Zottegem, de andere helft is gesponsord door Dreamland Zottegem”, zegt schepen van Leefmilieu Leen Goossens. “Met 11,76% van hun leerlingenaantal was de stedelijke basisschool De Kleine Planeet het best vertegenwoordigd. Zij versloegen heel nipt het Sint-Barbaracollege – afdeling Trapstraat (11,60%).”

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X