MFL-Herzele klokt voorlopig af op 14.609,50 euro!

MFL-Herzele, de goededoelenactie die de laatste weken Herzele in de ban hield, kende dit weekend haar hoogtepunt met een 36 uur durende radiomarathon op Radio Star.

Oosterzeelse wandelclub zet je aan tot wandelen

‘Praatcaf é en Pannenkoekentocht werden mooie successen’

De Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode vzw pakte op zaterdag 9 november in het Parochiecentrum in Balegem uit met een praatcaf é. Veel leden en sympathisanten kwamen afgezakt naar het Parochiecentrum. Het praatcaf é werd een mooi succes.   (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Je kon in het praatcaf é kennis maken met de Wandelsportvereniging Land van Rhode vzw die haar leden, kandidaat — leden, sympathisanten verwende met een heerlijke smaakvolle taart en koffie. En op de koop toe gratis. Tot groot jolijt van het bestuur van WSV Land van Rhode vzw hebben reeds veel leden hun lidmaatschap vernieuwd voor het nieuwe wandelseizoen 2020.
We bevelen je graag de Oosterzeelse wandelclub aan. Een vereniging die na 32 jaar nog steeds springlevend is. In 2020 stapt de wandelclub zijn 33 ste jaargang in. De club speelt in de regio een belangrijke rol. De club blijft verder bouwen aan zijn ijzersterke reputatie. Het succesverhaal begint in 1987. De club telt momenteel ruim 300 leden en organiseert op jaarbasis zon’ elf of twaalf wandeltochten. Elke tocht zo’n duizend of meer wandelaars letterlijk en figuurlijk in goede banen leiden, dat wordt ook in 2020 de nieuwe uitdaging.
Pioniers
De pioniers van de wandelclub voorzitter Erik Lievens en secretaresse Diana Scheirlinck, zijn vanaf het eerste uur tot op vandaag constant in de weer voor hun hartsclub en geesteskind Wandelclub WSV Land van Rhode vzw. Ze weten zich gelukkig geruggensteund door bestuursleden Etienne De Neve, Kris Van Der Eecken, Kim Cattoir en Erna De Backer en een schare trouwe medewerkers. Wie graag lichaam en geest verwent, moet lid worden van de Oosterzeelse wandelclub. Recreatieve en leerrijke wandeltochten aanbieden, met een grote waarde, inspelen op het community gevoel. Daar staat WSV Land van Rhode vzw voor. Het is telkens opnieuw genieten. Leef langer, wandel! Geregeld wandelen verlengt uw leven, en dat mag u gerust letterlijk nemen. Het is nooit te laat om met wandelen te beginnen. Wie wandelt ondervindt het heilzame effect.
Met 2.856 wandelaars op Pannenkoekentocht
Op zondag 10 november organiseerde WSV Land van Rhode zijn 32 ste Pannenkoekentocht in Balegem. De wandelaars trokken de schoenen aan voor een tocht van 6, 10, 14, 18 of 21 km. Verheugend, ook tal van niet — aangeslotenen, om precies te zijn 724,   kwamen naar Balegem afgezakt en ontdekten hoe leuk wandelen is. Traditiegetrouw zakten veel leden van WSV Egmont Zottegem (299 deelnemers), Florastappers Gent (157), WSV Land van Rhode vzw (145), Padstappers Geraardsbergen (108), Hanske De Krijger Oudenaarde (107) af naar de Pannenkoekentocht, die globaal 2.856 wandelaars lokte naar Balegem. De 32 ste Pannenkoekentocht werd d é recordeditie. Traditiegetrouw werd door Etienne De Neve en zijn team, een ronduit schitterend parcours uitgestippeld met veel mooie plekjes en bezienswaardigheden onderweg. Eens te meer bleek dat wandelen weldadig is voor het lichaam én de geest. En dan hebben we het nog niet gehad over het sociale aspect: tijdens het wandelen leer je veel nieuwe mensen kennen. Na de wandeltocht kon je in het Parochiecentrum in Balegem genieten van vers gebakken pannenkoeken, koffie, (streek)bieren, frisdranken tegen zeer democratische prijzen. Lid worden? Medewerker worden? Info: Erik Lievens, 0475 / 78 11 96, erik-lievens@skynet.be, secretariaat Diana Scheirlinck, 0475 / 42 05 12, diana.scheirlinck@skynet.be.                 Reporter 17
X