De Sint gaat met pensioen!

OK Boomer? Ik dacht het niet, Miel!De Sint heeft het gehad. Wat een blijde intrede moest worden eindigde in mineur toen de goedheiligman gisteren aankondigde met pensioen te gaan en wel onmiddellijk. NUUS trof hem gisteren aan achter een brochette met friet in het Oudenberghof te Geraardsbergen. Een brief overhandigen zat er niet meer in maar in ruil voor een paar Duvels kon een kort interview er wel nog af.

NUUS: Een drastisch besluit toch? U hangt de mijter dus aan de wilgen? Waarom zo plots?

SINT (de): “Kijk luister, jongeman. Toen ik gisteren merkte dat het een duwen en trekken werd tijdens de blijde intrede en ik om “een beetje respect” vroeg, kreeg ik van een 17-jarige pukkelface met Huwawé een “OK, BOOMER!” naar het hoofd geslingerd. En toen wist ik het wel: er is geen plaats meer voor oudere mannen met baard en kleed in deze wereld. Behalve dan in den Bananas in Oostende, maar dat is een ander verhaal.

NUUS: Wel kort datum, zo net voor uw verjaardag, neen?

SINT (de): Kijk eens hier vriendschap. Ze bestellen het jaar door hun nest bij de Chinezen. Ze kunnen er dan zes weken op wachten, dan zal dat nu ook geen probleem zijn. Ik herinner mij nog goed de wijze woorden van mijn vader. ”Jongen,” sprak hij op een dag, “we moeten geen schrik meer hebben van den Duits. Het grote gevaar komt van bij de Chinezen!”. En kijk! We zijn zo ver. Profetische woorden, mijn gedacht.

NUUS: Het “Pietenprobleem” zal er ook wel geen goed aan gedaan hebben?

SINT (de): Ach, dat pietenprobleem is volledig uit zijn context gerukt. Volgens rechts heeft hij roet op zijn gezicht van schoorstenen die niet meer bestaan en volgens links is het een slavenkind en uitgesproken racisme. Ik zal je eens iets vragen. Ken jij één “echte vlaming” die nog uit zijn zetel komt na 10u ‘s avonds? Behalve voor voetbal,Tomorrowland of een schlagerfestival? Voila. Een knelpuntberoep. Dat is het. Niet meer en ook niet minder.

NUUS: U weet waarschijnlijk al wat aan te vangen met uw nieuw verworven vrije tijd?

SINT (de): Inderdeedio! Ik vertrek als elk gepensioneerde met een beetje spaargeld naar mijn buitenverblijf op Tenerief. Via facebook kan ik blijven melken hoe slecht het wel gaat terwijl een steak friet daar amper 7 Euro kost. En ik spaar nu al jaren mijn zaad wegens celibaat, dus dat zou ook wel eens bonken kunnen geven (knipoogt samenzweerderig).

NUUS: Fijne plannen. Nog een aangename verderzetting.

SINT (de): Ik heb van u nog een Duvel te goed dacht ik?

NUUS: Zolang u die schimmel laat staan, met graagte.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X