OLSA dient van antwoord. K.OLSA Brakel-SK Oostnieuwkerke: 6 – 0

Na het debacle van vorige week in Torhout was Brakel uit op revanche, Oostnieuwkerke heeft het geweten.   Bij de thuisploeg zaten De Haspe en Schelstraete (beide ziek de voorbije week) op de bank, Ntambue en Zaidi startten.

De thuisploeg begon sterk. Al in de openingsminuut werd Zaidi afgezonderd, zijn schot richting korte hoek werd door doelman Vercruysse in hoekschop verwerkt. Het was slechts uitstel. Een perfect getrapte pass van voor de middellijn zonderde Zaidi af, deze omspeelde de bezoekende doelman en duwde de opener tegen de netten. 1-0 na 4’. Brakel startte furieus. Ntambue blokte een bezoekende inspeelbal af, het leder belandde bij Deryck die overhoeks de score verdubbelde. 2-0 na 14’. Nog geen tien minuten later voerde de thuisploeg alweer de score op toen Geenens aan de middellijn zijn opponent de bal ontfutselde, hij zonderde Ntambue af die staalhard binnenschoot. 3-0 na23’, match gespeeld. Drukke tijden voor de noterende pen. Goed één minuut later veranderde de score alweer. Een voorzet van Pauwels leek via het hoofd van Haezebroeck in doel te belanden, Vercruysse ranselde de bal uit doel. Een bezoekende verdediger kon maar half ontzetten, de bal viel voor de voeten van Geenens die de bal in één tijd op de slof nam en voor de 4-0 zorgde. Net voor het halfuur toch eens een dreiging van de bezoekers. A. Defevere trapte een vrije trap over de Brakelse muur, Otte duwde over. Net voor de rust stelde Ntambue Vercruysse nog eens op de proef, de bezoekende doelman duwde in corner.

Oostnieuwkerke pakte bij de rust uit met en paar wissels, het bracht geen zoden aan de dijk. OLSA bleef gedisciplineerd voetballen, de bezoekers hingen in de touwen. Op het uur nam Geenens, bij een vrije trap, plaats achter de bal en plaatste die perfect in de verste bovenhoek. 5-0 na 58’. OLSA trainer Nijst haalde Haezebroeck en Van Lierde naar de kant, Meuleman en Schelstraete kwamen in. De bezoekers waren onmondig, Brakel dicteerde de wet. Een schot van Zaidi ging voorlangs en doelman Vercruysse kwam nog eens gepast tussenbeide na een schot van Deryck. In de slotfase legde Cordie de 6-0 eindscore vast toen hij een hoekschop van Pauwels met het hoofd in doel verlengde.

Oververdiende zege van de thuisploeg. Komend weekend komt Svelta Melsele op bezoek.