Cynthia Van den Steen tijdens haar eedaflegging in 2018

Cynthia Van den Steen nieuwe fractieleider N-VA Zottegem

Gisteren tijdens de gemeenteraad nam Cynthia Van den Steen de fakkel als fractieleider van N-VA Zottegem over van Evert De Smet, die op zijn beurt doorschuift naar een schepenpost.

“Ik ben bijzonder trots om deze ploeg in de Zottegemse gemeenteraad te mogen aanvuren als fractieleider”, aldus Cynthia Van Den Steen. “Ik wil vooral waken over onze sterkste troef: onze teamgeest. N-VA Zottegem vormt een hechte ploeg en dat wil ik zo houden zodat iedereen zich volgens zijn talenten kan ontwikkelen.”

Als fractieleider zal Van Den Steen heel wat praktische zaken moeten regelen, zoals het overleg met het stadsbestuur en het bepalen van de standpunten op de gemeenteraad.

“Met N-VA Zottegem maken we er een punt van dat ook de gemeenteraadsleden in een meerderheidsfractie deelnemen aan de debatten. We lanceren daarvoor ook regelmatig onze eigen aanvullende punten en stellen tijdens de gemeenteraad ook heel wat vragen. Dat is samen met het werk van onze schepenen de beste manier om op een constructieve manier bij te dragen aan het bestuur van onze stad. Iedereen kan op zijn manier het gevoerde beleid ondersteunen, versterken of nieuwe frisse idee ën aanbrengen. Belangrijk is dat iedereen voelt dat hij of zij erbij hoort!”

Cynthia woont bijna 20 jaar in Zottegem. Ze is getrouwd met Tom Van Cauwenberge en mama van Daphn é, Mauro en Aitor.