Geraardsbergen wordt geteisterd door inbraken. Politie roept op tot waakzaamheid.


Geraardsbergen De laatste weken wordt Geraardsbergen helaas geteisterd door inbraken. Zo werd in de wijk Solleveld/Waaienberg (Goeferdinge) reeds 8 keer ingebroken. Deze week werden er ook 2 inbraken vastgesteld in Nieuwenhove. De politie van Geraardsbergen roept op tot waakzaamheid.

De laatste weken wordt Geraardsbergen door inbraken geteisterd. Zo goed als alle inbraken gebeuren in de vooravond (tussen ca. 17u00 en 19u00) en op momenten dat bewoners niet thuis zijn. De daders verschaffen zich meestal toegang door een raam of deur in te slaan of te forceren. Ze zijn vooral uit op cash geld, juwelen en elektronica.
De politidiensten houden extra patrouilles en toezicht maar kunnen uiteraard niet overal tegelijk zijn. Vaak zijn wij ook afhankelijk van informatie. Daarom vraagt de politie ook hulp van de waakzame burger: MELD verdachte handelingen! Zie je verdachte zaken zoals:

  • onbekende personen die in de straat of de buurt rondhangen met opvallend veel aandacht voor de woningen (gluren in huizen, op de uitkijk staan, een paar keer langslopen of rondhangen, …);
  • onbekenden die rondhangen in de tuin van de buren (die met verlof zijn);
  • een onbekende wagen die rondjes draait;
  • geluiden van brekend glas;

Bel onmiddellijk indien je verdachte personen, wagens of handelingen opmerkt! Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via het nummer 101.

Welke informatie is voor de politie belangrijk?

  • Bij verdachte personen => een goede persoonsbeschrijving;
  • Bij verdachte vervoermiddelen => probeer aandachtig te zijn voor onder meer het merk, het type, de kleur, de nummerplaat en beschadigingen.