Prinsverkiezing kondigt Carnaval Zottegem 2020 aan

Vrijdagavond 22 november maakt de Zottegemse Carnavalsraad naar jaarlijkse gewoonte afspraak in de zaal Bevegemse Vijvers voor de verkiezing van Prins Carnaval 2020. Elien van Uytvanck uit Sint-Goriks-Oudenhove en lid van carnavalsvereniging De Spetsers zal er proberen met een spett(s)erende show de nodige stemmen achter haar naam te krijgen om de opvolger van Prins Christian (D’Haese) te worden en om tegelijk ook in de voetsporen te treden van haar partner Gwenn Liedts die in 2014 de carnavalsscepter over Zottegem mocht zwaaien.

WAAR & WANNEER IN 2020

De prinsverkiezing betekent ook dat de eigenlijke carnavalsvieringen in Zottegem niet meer zo heel veraf zijn. Al zal carnaval in het stadscentrum (dit jaar gebeurde dat op 5 januari) in 2020 een weekje later gevierd worden, pas op de tweede zaterdag van januari dus. Voor het bepalen van die datum bestaat er immers een organisatiereglement dat voorschrijft datCarnaval Zottegem plaatsvindt op de eerste zaterdag van januari tenzij die zaterdag op 1, 2, 3 of 4 januari valt. Indien dit het geval is, wordt Carnaval Zottegem verschoven naar de tweede zaterdag van januari (einde citaat). Of anders gezegd: voor Carnaval Zottegem wordt (al decennialang) afspraak gemaakt op de eerste zaterdag na 4 januari. Begin volgend jaar zal dit dus het geval zijn op zaterdag 11 januari 2020. Dit houdt ook in dat de carnavalsvieringen met stoet in Sint-Goriks-Oudenhove, Erwetegem en Sint-Maria-Oudenhove respectievelijk op vrijdag 10, vrijdag 17 en zaterdag 18 januari 2020 zullen doorgaan. Als epiloog van de Zottegemse carnavalsperiode 2020 is er dan nog op vrijdag 24 januari in de fuifzaal Bevegemse Vijvers de verkiezing van de 48ste Oost-Vlaamse Prins en Prinses Carnaval, in een organisatie van de plaatselijke VKV De Filekes.