MFL-Herzele klokt voorlopig af op 14.609,50 euro!

MFL-Herzele, de goededoelenactie die de laatste weken Herzele in de ban hield, kende dit weekend haar hoogtepunt met een 36 uur durende radiomarathon op Radio Star.

©Rode Neuze website

Stad Ninove ondersteunt Rode Neuzen Dag

De stad streeft de komende jaren naar een integraal lokaal gezondheidsbeleid met focus op de geestelijke gezondheidszorg. Daarom ondersteunt ze ook Rode Neuzen Dag, door scholen te stimuleren om deel te nemen.

 Veerle Cosyns, schepen van sociale zaken: “Het is belangrijk om het thema geestelijke gezondheid bespreekbaarder te maken en zo de stap naar hulpverlening te vergemakkelijken. Acties zoals de Rode Neuzen Dag ondersteunen wij graag, temeer omdat hierbij ook scholen worden aangemoedigd om deel te nemen. Op die manier worden kinderen en jonge mensen extra gestimuleerd om over mentaal welbevinden te praten en na te denken”.

De afgelopen maanden startte de stad al een aantal projecten om aandacht te vragen voor geestelijke gezondheid. Denk maar aan de fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes die je overal in het straatbeeld zag verschijnen n.a.v. de 10-daagse van de geestelijke gezondheid, of het luisterend oor van Warme William in het stadsgebouw aan de Bevrijdingslaan.

Ninove zal nu dus ook Rode Neuzen Dag mee ondersteunen, en wordt zo fiere Rode Neuzen Dag Stad! Rode Neuzen Dag zamelt geld in voor projecten die jongeren mentaal sterker maken. Elk project dat het lichamelijk en mentaal welbevinden van jongeren kan verbeteren, komt in aanmerking. Dit jaar wil men jongeren ook fysiek en sociaal sterker maken door concrete projecten in de scholen te ondersteunen. De stad riep alle Ninoofse scholen ondertussen op om deel te nemen aan de actie, en zet daar gratis materiaal en locaties tegenover. Uitdagingen van één of meerdere scholen aan de burgemeester en/of schepenen ter ondersteuning van hun Rode Neuzen Dag-actie, zullen ook aanvaard worden.

Burgemeester Tania De Jonge: “Het is een kerntaak van het beleid om aandacht te schenken aan deze problematiek. Vooral de kwetsbaarheid van kinderen is een grote bekommernis. Er is een netwerk aan hulpverlening waar jongeren terecht kunnen en het is van belang dat zij de weg naar de hulpverlening vinden. Dat ze weten dat ze er nooit alleen voor staan. Daarom zetten wij ook graag onze schouders onder initiatieven die hier rond werken!”.

X