Afbeelding van Valeria GB via Pixabay

Grote drugsvangst in Zottegem

De afgelopen weken werden 12 personen gearresteerd in het kader van een grootschalig onderzoek naar de georganiseerde verkoop van drugs. Er werden in totaal 11 huiszoekingen uitgevoerd, onder andere in Zottegem.

In opdracht van de onderzoeksrechter in Dendermonde, die door het parket Oost-Vlaanderen was gevorderd, werden in totaal elf huiszoekingen uitgevoerd in de regio Ninove, Geraardsbergen, Brakel, Zottegem, Aalst en Dendermonde. Hierbij werden grote hoeveelheden drugs aangetroffen: ongeveer 3 kg amfetamines, circa 300 XTC-pillen, 4 liter GHB en meer dan 300 g cannabis. Zes wagens die gediend hadden voor het vervoeren van de verboden middelen werden in beslag genomen. Ook legde de politie beslag op meer dan € 4000 cash. Bij deze acties arresteerden de rechercheurs in totaal twaalf personen, van wie – na hun verhoor – acht personen werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. De onderzoeksrechter heeft deze acht verdachten onder aanhoudingsmandaat geplaatst.