‘We gaan een klacht neerleggen tegen onbekenden omdat we dit niet zomaar aan ons willen laten voorbij gaan.’

Jeugdbeweging reageert op wansmakelijke Facebookaccount

Verschillende tieners uit de streek kregen de afgelopen dagen een vriendschapsverzoek van een persoon die zich schuilhield achter een Facebookprofiel onder de schuilnaam ‘Marc Dutroux’. Daar was te zien dat voornoemde werkt bij ‘Meisjeschiro Balegem’.

Meisjeschiro Balegem reageert: ‘wij zijn ongelofelijk geschrokken. We gaan een klacht neerleggen tegen onbekenden omdat we dit niet zomaar aan ons willen laten voorbij gaan. Dit is grootser dan een misplaatste grap. We willen hierbij onze meisjes beschermen en de dader opsporen. We vinden het enorm jammer dat onze goede naam als jeugdvereniging hiervoor gebruikt werd en zouden daarom graag hebben dat de slachtoffers iets laten weten via het volgend e-mailadres: paulinevanderhaegen@gmail.com’

Facebook heeft het profiel reeds offline gehaald. Desondanks zorgt deze wansmakelijke situatie voor hevige reacties in de streek.