Laïs schittert in GC De Kluize

De gelukkigen die een ticket konden bemachtigen (de voorstelling was in een mum van tijd uitverkocht) hebben in de Oosterzeelse cultuurtempel GC De Kluize kunnen smullen van het concert ‘25 jaar Laïs’. Lais viert zijn zilveren verjaardag met een groots opgezette jubileumtoer. Laïs streek neer in Oosterzele. En hoe? In een wervelwind van songs en geflankeerd door vijf uitmuntende en getalenteerde muzikanten, maakten Annelies Brosens, Nathalie Delcroix en Jorunn Bauweraerts meteen duidelijk dat ze onbetwistbaar formidabele zangeressen zijn. Sterke persoonlijkheden én talentrijk. Het publiek is vlug in de ban van Laïs. Hun warme stemmen laten je niet onverschillig. Ze brengen een heel goed gevoel over. Laïs kreeg na afloop veel lovende kritieken en minutenlang applaus.   (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

De veelzijdige Annelies, Nathalie en Jorunn brachten een bloemlezing uit ‘25 jaar Laïs’. Ronduit schitterende songs. Een perfect optreden. Getekend Laïs. Voor minder gaan de charmante dames niet. Meteen wordt duidelijk dat het publiek een genietbare avond wacht. Stonden daar drie klassenvrouwen te performen? Alleszins. Het concert was gepolijst, mooi uitgebouwd. In de uitverkochte zaal fans uit Oosterzele, maar ook uit veel naburige gemeenten. Zo spotten we een groepje vriendinnen uit Velzeke. Een concert van Laïs is vooral luisteren, kijken en genieten. ‘Sterren’ Annelies, Nathalie en Jorunn hebben na 25 jaar al lang geleerd wat een optreden inhoudt. Met een gebalanceerde verzameling songs kan het echt niet fout lopen. Dat Annelies, Nathalie en Jorunn met hart en ziel zingen straalt er van af. Als een geoliede machine hebben ze niet veel nodig om het heel aandachtig publiek bij het nekvel te grijpen. Energie die zichtbaar wordt. Vol overgave. Staan ontspannen op het podium. Podiumvastheid. Ze leggen met zichtbaar genoegen contact met het publiek. Annelies, Nathalie en Jorunn hebben elk een hartverwarmende stem.
Het publiek kreeg een heerlijk concert. Innemende, gevoelige, maar ook meeslepende folk. In het creatieve drietal zit nog het heilig vuur. Een portie Laïs doet wonderen. Meesterwerkjes. Kleinkunst, met grote K. Laïs blijft schilderen met woorden, akkoorden en melodie ën. Aparte geluiden. Hun stijl werkt. De Drievuldigheid Annelies, Nathalie en Jorunn hebben charisma. Veel nummers van Laïs zijn er bij een hele generatie ingebrand. De zaal in vervoering, mooi het bekgevecht tussen de instrumenten. Met Bjorn Erikson (gitaar), Tomas De Smet (bas), veelzijdige Seraphine Stragier (cello, viool, harp), Hans Quaghebeur (draailier, accordeon) en Roel Poriau (drum) staat op het podium een band om ‘u’ tegen te zeggen. Laïs komt gewoon over. Eenvoud siert hen. Spontaan. Laïs eindigde heel sterk. Het publiek vroeg en kreeg een paar bisnummers en bedankte meermaals met een warm applaus. Klasse drijft altijd boven.                 Reporter 17