Zorgclown maandelijks op bezoek in woonzorgcentrum De Bron Zottegem

Met het oog op kwaliteitsvolle en deskundige zorg werd onlangs binnen vzw De Bron een nieuw paramedisch team opgestart, dat bestaat uit twee ergotherapeuten en een kinesitherapeut die in het dagverzorgingscentrum aan de Godveerdegemstraat, het woonzorgcentrum in de Heldenlaan en de assistentiewoningen aan de Marie Popelinstraat (wijk Lelie) werkzaam zijn.

Daarnaast komt in het kader van de therapeutische werking van vzw De Bron sinds kort ook zorgclown Floret Raket maandelijks op bezoek in het woonzorgcentrum. Floret Raket is het alter ego van Rosemarijn Dumont die haar job als data analytics consultant voor bekeken hield om een opleiding tot zorgclown te kunnen volgen. Zij ging in de leer bij Zorgclowns & Co en oefent nu als zelfstandige het beroep van zorgclown uit.

Door oprecht contact te maken, te luisteren en te lachen, aan te voelen en te begrijpen, transformeert een zorgclown de energie in het woonzorgcentrum. Floret Raket werkt dus vanuit het contact van mens tot mens. Door te luisteren en haar spel aan te passen aan het niveau van haar publiek lukt het haar om ook in contact te komen met bewoners die anders moeilijker aansluiting bij de groep vinden. Bovendien laat een bewoner vaak aan een zorgclown een heel andere kant van zichzelf zien, waarop achteraf de zorgverleners dan ook kunnen inspelen bij de gewone dagelijkse verzorging. Naast een goede zorg heeft elke bewoner overigens eveneens recht op een zinvolle dagbesteding en vanuit die optiek vormt dit nieuwe project dan ook een mooie aanvulling op het reeds bestaande activiteitenaanbod binnen de werking van vzw De Bron.