OLSA bevestigt: K.OLSA Brakel-K.VK. Svelta Melsele: 3-0.

Bij de thuisploeg ontbrak de geblesseerde Van Lierde, Meuleman startte.

Net zoals in de voorgaande wedstrijden begon OLSA sterk aan de wedstrijd. Al in de openingsminuut kopte Haezebroeck een door Pauwels getrapte vrijschop door tot bij Zaïdi, diens schot werd afgeblokt waardoor de bal in de voeten van Lambrecht belandde die naast besloot. Het was slechts uitstel. Een inworp van Lambrecht werd door Zaïdi voor doel getrapt waar de volledig vrijstaande Pauwels in één tijd in doel verlengde. 1-0 na 6’. De volgende Brakelse aanval begon bij Geenens die op zijn beurt verlengde tot bij Pauwels, die lanceerde Deryck die met een gemeten voorzet de inlopende Haezebroeck de 2-0 presenteerde. De Brakelse honger was nog niet gestild. Haezebroeck speelde Zaidi aan, de OLSA spits zijn schot ging naast. In de slotfase van de eerste speelhelft dan toch een eens schuchtere bezoekende poging. Geldof ging door op links en bracht de bal voor doel, Otte greep gepast in voor de neus van Van Osselaer.

Na de koffie kwamen de bezoekers meer gedreven uit de kleedkamer. Al in de aanvangsminuut onderscheidde Otte zich toen hij een schicht van Penneman vanonder de dwarsligger haalde en via het kader in hoekschop duwde. Een paar minuten later kon de thuisploeg het afmaken, maar Ntambue zijn deviatie ging op aangeven van Geenens naast. Ook de Waaslanders bleven voor dreiging zorgen. De Vos knalde pal in de handen van Otte. Nog voor het uur opnieuw een Brakelse kans. Ntambue schakelde en paar bezoekende verdedigers uit waarna hij Deryck in stelling bracht, diens schot ging net naast. Bij de thuisploeg gingen Ntambue en Zaïdi naar de kant, Schelstraete en De Haspe kwamen in. Ondertussen hield Otte met een schitterende reflex OLSA overeind na een vluchtschot van aanvoerder Vinck zijn ploeg overeind. OLSA behield het overzicht en kon de bevrijdende derde treffer scoren toen Lambrecht van in de verdediging Deryck lanceerde, de pijlsnelle Brakelse aanvaller liet de uitgekomen doelman Pauwels geen schijn van kans. 3-0 na81’. Bij de thuisploeg kwam Van Den Berghe nog in voor Haezebroeck. In de slotfase verscheen Deryck opnieuw voor de bezoekende doelman, de OLSA spits probeerde het met een lobbal, maar Pauwels kwam gepast tussenbeide.

Komend weekend speelt OLSA uit bij hekkensluiter Bornem.

R 18.