Robotfoto van de verdachte

Kinderlokker in de Vlaamse Ardennen

Op donderdag 07 november en donderdag 21 november 2019 werden in Ronse 2 tienerjongens lastig gevallen door een onbekende man. In beide gevallen greep de dader de   jongens vast en trok hen enkele meters mee. De twee jongens zijn gelukkig kunnen ontkomen. Bij deze twee feiten droeg de dader een pruik met lange loshangende blonde haren en een zonnebril.

Op donderdag 07 november ‘19 omstreeks 17u45 stapte een 11-jarige jongen van de bus in de Olifantstraat. Hij wandelde richting Blauwesteen via de Elzelestraat. Bij het inslaan van de Waatsbrugstraat en het kruispunt met de Blauwesteen stond plots een onbekende man voor hem die de jongen vastgreep bij de pols en zijn andere hand op zijn mond legde. De man sprak geen woord en zei enkel “SSSST“. Hij trok het slachtoffer een 5-tal meter mee in de richting van de Waatsbrugstraat. De jongen kon zich gelukkig losrukken en liep naar huis.

De jongen omschreef de verdachte als een blanke man van ongeveer 1m70-1m75 groot en normaal tot dik gebouwd. Hij schatte hem rond de 30 jaar oud en hij had ruwe, grote handen.
Hij droeg een bruin-blauwe trui met kap en daarbovenop een pruik met lange blonde haren en een donkere sjaal over de mond getrokken en donkere zonnebril. Er is sprake van groen-beige schoenen met witte veters.

Op donderdag 21 november omstreeks 17u00 stapte een 10-jarige jongen te voet van de muziekschool gelegen in de Wolvestraat naar de woning van zijn grootouders gelegen in de Sint-Martensstraat. De jongen wandelde via het Bruulpark en de Sint-Pietersnieuwstraat de Sint-Martensstraat in.
De jongen merkte in het Bruulpark dat hij gevolgd werd door een man met een blonde pruik. Ter hoogte van de Sint-Hermes basiliek was de man al flink genaderd.
Aan de   achterkant van “De Passage”, net voor de trappen kwam die onbekende man naast hem gewandeld en legde hij zijn arm rond de nek en schouder van de jongen en trok hem de andere richting uit. Toen de jongen tot 2 maal toe vroeg wat de man wou, zei de man enkel “SSST”, verder werd er niets gezegd.

Op hetzelfde ogenblik merkte de jongen zijn opa op en riep hij hem. Ook een getuige merkte dit voorval het op en verwittigde de hulpdiensten. De verdachte loste de jongen en wandelde terug in de richting van de basiliek. (zelfde traject).

De jongen omschreef de verdachte als een man van vermoedelijk minstens 40 jaar oud. Hij droeg een lange blond/witte pruik met loshangend haren, tot over de schouders.De jongen heeft gezien dat de verdachte even zijn pruik heeft afgedaan, waardoor zichtbaar was dat hij kalend is met donkere plukjes haar en een lang gezicht heeft.Volgens getuigen droeg de man een lange jas die deels open hing en had hij een zwarte sjaal voor de mond en een zonnebril op.

Herkent iemand deze persoon op de robotfoto in combinatie met de beschrijvingen van de 2 jongens.
Heeft U iemand, die voldoet aan de beschrijving, zien wegvluchten of opgemerkt
met een voertuig ?

De onderzoekers vragen aan getuigen van de feiten of mensen die de man met pruik opmerkten om zich te melden bij de politie.

Meer info

https://vtm.be/faroek/kinderlokker-in-ronse?fbclid=IwAR1d5y8QrW5Ry6LPE0-1heUG74CjSJy1aQSlaBeU3rro97CKAo5RJTpNFI4