Luc Van de Kerckhove (CD&V) zetelt nu als onafhankelijk in de gemeenteraad

Luc Van De Kerckhove verlaat de CD&V-fractie en zetelt sinds dinsdagavond als onafhankelijk raadslid in de gemeenteraad van Merelbeke. Van De Kerckhove is ontgoocheld, omdat hij ondanks 765 voorkeurstemmen geen mandaat kreeg in het bestuur. Open Vld is door het ontslag de grootste partij in het bestuur.

De onrechtvaardigheid bij de coalitievorming na de gemeenteraadsverkiezingen van 12 oktober was voor mij de grootste ontgoocheling ooit als mens en als politieker”, zegt Luc Van De Kerckhove. Hij behaalde toen 765 voorkeurstemmen, maar viel buiten de prijzen.

Ik word nog dagelijks aangesproken door inwoners en kiezers die maar niet begrijpen hoe iemand met zoveel stemmen in de grootste partij van Merelbeke geen mandaat werd toebedeeld. Ondanks de meerderheid nam de huidige coalitie er ook de, mathematisch overbodige, Sp.a bij. En gaf het voorzitterschap van de gemeenteraad aan raadslid Bertrand Vrijens die amper 551 stemmen behaalde. Er was dus wel degelijk een voorakkoord. Daarnaast zijn er de jongste jaren nog een aantal zaken gebeurd die tot mijn beslissing hebben geleid. Maar ik blijf als onafhankelijke mijn 765 kiezers vertegenwoordigen en zal me later beraden over mijn politieke toekomst”, aldus een ontgoochelde Van De Kerckhove. Door de stoelendans wordt Open Vld met 8 zetels de grootste partij in de gemeenteraad, tegenover 7 voor CD&V.

CD&V betreurt de beslissing. Dit is een spijtige zaak voor Luc die inderdaad een prima resultaat behaalde bij de verkiezingen. Alle verkozenen in onze partij hebben steeds een eerlijke kans gekregen, gaf raadslid Linda Martens het standpunt van CD&V weer. (bron HLN)