Tunnels Erwetegemstraat morgenavond open

Infrabel laat weten dat de tunnels aan de Erwetegemstraat morgenavond geopend worden voor alle verkeer.

Infrabel, het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Zottegem zijn sinds maart 2019 bezig met  de bouw van een nieuwe tunnel voor het wegverkeer onder de spoorlijn Melle-Geraardsbergen ter hoogte van de Erwetegemstraat (N462) in Zottegem.  Deze nieuwe bredere tunnel ligt naast de bestaande koker, die ondertussen omgevormd werd tot een fietstunnel, een project van de stad Zottegem en de provincie Oost-Vlaanderen.  Op  vrijdagavond 29 november gaan beide tunnels open. De laatste afwerkingen gebeuren nog in de loop van morgen.   De nieuwe tunnels zorgen voor meer veiligheid en een vlotte doorstroming van het verkeer.

 Een offici ële opening van deze infrastructuur samen met de buurt volgt later nog. Meer info volgt dan.