KIVT Zottegem jubileert met bijzondere expo m.m.v. Reflex

Het Zottegemse kunstatelier Kunst In Vrije Tijd bestaat 70 jaar en dit jubileum wordt tijdens het komende weekend met het grote publiek gevierd met een bijzondere tentoonstelling, met medewerking van Objectief Reflex (tot voor kort gekend als de Zottegemse Fotoclub Reflex).

Met het oog op deze expositie werd een speciaal project opgestart waarbij ieder KIVT-lid op de site van Objectief Reflex een foto kon kiezen die hij/zij dan gebruikte voor eigen interpretatie. Door sommigen werd de foto realistisch ‘nageschilderd’, voor anderen was de foto de basis voor een eigen kunstcreatie. De gekozen onderwerpen waren heel divers: van dieren en mensen over planten en landschappen tot abstract.

De tentoonstelling in het stedelijk Ontmoetingscentrum Leeuwergem aan de Gentsesteenweg zal zowel de foto’s van de leden van Objectief Reflex als de werken van de KIVT-leden laten zien. De offici ële opening vindt plaats op vrijdag 6 december om 19 uur. Daarna kan deze jubileumexpositie ook nog (gratis) bezocht worden op zaterdag 7 en zondag 8 december, telkens van 14 tot 18 uur.