Sint-Barbaraviering bij Brandweer Zottegem – Voorspel

Bij de Zottegemse brandweer staat ieder jaar begin december de traditionele Sint-Barbaraviering op het programma, deze keer komende zondag 8 en op zaterdag 14 december. Voorafgaand aan dit tweedaagse feest vindt ieder jaar op de naamdag van de heilige Barbara zelf, zijnde 4 december, ook nog een bijeenkomst plaats.

Die begint deze week woensdag om 19 uur in de dekenale kerk met een speciaal lof ter ere van de patrones van de brandweer. Daarna worden de brandweerlieden in de raadzaal van het stadhuis verwacht en tijdens deze ontvangst zal aan een aantal spuitgasten het getuigschrift van opleidingen die zij in het voorbije jaar aan de Provinciale Brandweerschool met succes volgden, overhandigd worden. Vervolgens wordt nog een bezoek gebracht aan een drietal steunende ereleden-herbergiers (ditmaal caf é De Reinaert, ’t Hof en Avenue). Zoals gezegd, heeft de eigenlijke Sint-Barbaraviering, met dan ook muzikale optochten in het stadscentrum, plaats op zondag 8 en zaterdag 14 december. Ook hiervan zal NUUS u te gepasten tijd op de hoogte brengen.