Oosterzele nam afscheid van Jos é Vermeulen

Voetbal kleurde zijn leven

In de Sint — Gangulfuskerk in Oosterzele werd zaterdag massaal afscheid genomen van Jos é Vermeulen, een heel gewaardeerd bestuurslid van KSC Oosterzele en van Voorwaarts Gijzel Oosterzele. De plechtigheid was ontroerend, ingevuld met koorgezangen, gebeden en pakkende afscheidswoorden. Er werden honderden herinneringsprentjes uitgereikt. (Reporter 17)
Iedereen houdt aan Jos é Vermeulen (71) alleen maar goede herinneringen over. Ondanks zijn ziekte —nooit klagend, zijn lasten in stilte dragend — wist hij mensen te raken. ‘Verdriet en bewondering gaan hand in hand. Verdriet omdat hij door zijn ziekte is verslagen. Bewondering voor de manier waarop hij het heeft gedragen’. Jos é Vermeulen, een man met veel inzet en uitstraling. De moedige strijd tegen zijn ziekte heeft hij niet kunnen winnen. Toch bleef hij een fier mens. Het Oosterzeels voetbal kleurde zijn leven. Een groot engagement. Een groot hart voor zijn vrouw Jeanine, zijn familie, en het lokale voetbal. Zijn levensvreugde was groot. Hij zat vol goede voornemens. Hij was er eigenlijk voor iedereen. Er wordt in Oosterzele herinnerd aan de warmte, de vriendschap en de eenvoud die Jos é uitstraalde en zijn onblusbare werkkracht voor zijn harstclub. Hij werkte steeds actief mee aan alle events van KSC en VGO, aan de voltooiing van de nieuwe kantine,…Een uiterst loyale medewerker.
De laatste groet van het voltallig   VGO — bestuur en vele fans, veel Oosterzelenaars, veel vrienden en kennissen moet Jeanine, en zijn familie onnoemelijk veel deugd gedaan hebben. Hoe geliefd Jos é Vermeulen was, bleek uit het groot aantal mensen dat condoleerde na de dienst. De uitvaart duurde anderhalf uur. Jos é was ontzettend trots op de triomfen van KSC en VGO. Jos é’s waarden: sociaal engagement, moed, eerlijkheid, respect. Vlot en aimabel in de omgang. Innemend, dat getuigt al wie met hem mocht samenzijn. Altijd meeslepend. Op 21 november 2019 is hij zachtjes heengegaan in het UZ Gent. Velen namen in de Sint — Gangulfuskerk in Oosterzele afscheid van een vriend, een sociaal bewogen man. Zijn heengaan laat een groot gemis achter, maar ook een schat aan herinneringen. Zowat gans zijn leven was hij aangetast door de voetbalmicrobe. Compleet in de roes van het plaatselijk voetbal. Met veel enthousiasme en goesting ‘runde’ hij jarenlang de legendarische VIP-bar, de eetfestijnen,… We leerden hem snel kennen als een bruisende mens. Al vroeg bleek dat Jos é een bruisende beek was, maar ook een boom om onder te schuilen.   Kenmerkend zijn gedrevenheid en innemende lach. Van zijn kwinkslagen, zijn rake opmerkingen, kon je nagenieten. Hij liet in het binnenste van zijn ziel kijken. Hij hield niet van grote woorden. Heel bewonderingswaardig wat hij allemaal gedaan heeft voor het Oosterzeelse voetbal. Jos é Vermeulen is niet meer, maar de sporen die hij heeft nagelaten zijn niet uit te wissen. Voetbalclub VGO (voorheen KSC) verliest een monument. Jos é Vermeulen, een passie voor voetbal.
Voorwaarts Gijzel Oosterzele en de redactie van NUUS betuigen hun oprecht medeleven aan de families Vermeulen — Verliefde en D’Hamer — Sonck.       Reporter 17