Steun De Warmste Week met je UiTPAS

Naar jaarlijkse traditie lopen in december weer tientallen acties ten voordele van Music For Life. Van 18 tot en met 24 december is het De Warmste Week, en ook Merelbeke doet mee. Daarbij horen natuurlijk ook warme omruilvoordelen, zoals de actie van UiTPAS Regio Gent.

 Hoe kun je deelnemen?

Meedoen aan de actie is heel eenvoudig. Tot en met 23 december kan elke UiTPAS-houder binnenspringen in het Sociaal Huis, het gemeentehuis of een van de vrijetijdsdiensten van Merelbeke. In ruil voor UiTPAS-punten doneer je een kinder- of jeugdboek aan Kompanjon vzw. Hoe meer UiTPAS-punten je omruilt, hoe hoger de stapel boeken wordt die geschonken wordt aan Kompanjon vzw.

 

Wat doet Kompanjon?

Een student komt wekelijks bij een gezin aan huis en ondersteunt één of meerdere kinderen bij schoolse taken.   Het contact tussen de student en de ouder(s) groeit week na week: ze bekijken samen de agenda, de huistaken worden gemaakt en er wordt al eens een spelletje gedaan. Een ander doel van Kompanjon is de leescultuur stimuleren in de gezinnen door kinderen en jongeren aan te moedigen om te lezen en in contact te komen met boeken. “Op het einde van het semester schenkt Kompanjon aan elk ondersteund kind een boek”, legt schepen van Sociaal Beleid Daisy Poriau uit. “Het gaat om meer dan tweehonderd kinderen per jaar. De student heeft het kind intussen beter leren kennen en kiest een boek dat aansluit bij zijn of haar interesses en leesniveau.” Een nieuw boek krijgen is voor de meeste kinderen waar Kompanjon mee werkt dus een uitzonderlijk en kostbaar geschenk!

‘Steun de Warmste Week met uw UiTPAS’ is een initiatief van UiTPAS Regio Gent en vindt plaats in Merelbeke, Gent en Destelbergen.

Meer info: Micha ël Pector Dienst vrijetijdszaken

09 210 35 80