©Wim Hoebrechts - Winnaars sportkrasjel

De winnaars zijn bekend van de jaarlijkse sportkrasjel

De inkomhal van het stadhuis was op zaterdag 30 november 2019 de locatie voor de jaarlijkse “Sportkrasjel”. Aan het concept werd niet gewijzigd, SPORZA-radiostem Tom Vandenbulcke stond in voor een feilloze presentatie, er werd een centrale gast uitgenodigd en de jaarlijkse sportprijzen werden toegekend. Voor de muzikale omlijsting werd beroep gedaan op de zoetgevooisde stem van Ninovieter DS Rik.

Het goed onderhouden en vernieuwen van alle sportfaciliteiten liep als rode draad doorheen deze “Sportkrasjel”. Alle sprekers die aan bod kwamen hadden dit item opgenomen in hun goed voorbereide speeches. Degelijk onderhoud van de infrastructuur bepaalt zeker mee de goede werking van de sportclubs. Goede sportinfrastructuur, naar behoren opgeleide trainers EN de vele vrijwilligers in elke sportclub, maken het mogelijk dat er in Ninove op een aangename en effici ënte  manier heel wat sporten kunnen beoefend worden.

Het belang van de goede werking van clubs werd ook door gastspreker, Brecht Van Kerckhove beaamt. Als voorbeeld hiervan wordt aangehaald dat Ninove vroeger zeker 5 volleybalclubs kende, nu resten er nog 2, maar wel zeer goed werkende clubs!

Dhr. Van Kerckhove weet alle aanwezigen ook te boeien met zijn verhaal over “hoe hij in de volleybalwereld terecht kwam”. Geboren te Gent maar na een eerste verhuis naar Vollezele beslissen zijn ouders om een vaste stek te kopen in Pollare. Mama en papa zijn beiden fervente tennisspelers en belandden al snel in de sporthal van Sint-Christoffel. Aanvankelijk nam ook hij tennislessen maar het eenzame op het tennisveld ruilde hij al snel in voor het teamspel bij het volleyballen. Er samen met een team voor gaan, met vallen en opstaan, nooit opgeven, ook niet na verlies van een match, dat was de spirit waar hij wou deel van uitmaken. Sint-Christoffel werd een tweede thuis, het volleyballen zijn passie en uiteindelijk vond hij in de volleybalwereld ook zijn droomberoep als coach van een ploeg.

Als bondscoach van de Red Dragons heeft Brecht wel moeten ondervinden dat niet alle spelers er even hard voor gaan. Zijn ploeg gaf te makkelijk op, ze hadden niet de goede drive om er echt voor te gaan, om fier te zijn om voor hun vaderland te kunnen spelen. Topsport is keihard en de periode van veel opeenvolgende matches heel zwaar maar op die momenten moet je er als nationaal team staan, voor de volle 200%. Het huidige team heeft zeker heel wat kwaliteiten maar ze moeten dan wel op cruciale tijdstippen alles geven. Alleen dan is kwalificatie voor de Olympische spelen mogelijk want slechts 2 à 3 ploegen van de 12 Europese teams kunnen doorgaan, dat wordt een heel moeilijke klus. De toekomst van Brecht als trainer wordt verdergezet in Itali ë bij topclub Perugia waar hij, als assistent, wordt herenigd met Vital Heynen. Eerder werkten de twee al samen bij Maaseik en de nationale ploeg.

Dat het realiseren van veel variatie in het aanbod van heel wat factoren afhangt werd op deze avond goed in de verf gezet door een aantal mensen in de bloemetjes te zetten die mee hun schouders zetten onder tal van sportclubs:

Rolstoel pati ënte An-Katrien Duym zet zich al jaren in voor atletiekclub Vita. Ze voelt zich daar thuis en wordt door alle atleten zeer gewaardeerd.

– Willy Sonck, ook wel Willy de fixer genoemd, is bij alle leden van BBC United zeer goed gekend want “is er iets kapot, Willy lost het op”.

– Sinds de oprichting van de tafeltennisclub Ninove is Erwin Van Den Daele secretaris en tot op heden is hij dat nog steeds, van inzet gesproken!

– Nico Rooselaer staat al jaren mee in voor het goede verloop bij karateclub Kachi. Ook voor hem is geen uur te veel om zich in te zetten voor “zijn” club, ook als sportdokter bij de club.

– Al deze vrijwilligers tonen aan dat elke club nood heeft aan deze “manusjes van alles” om alle activiteiten in goede banen te leiden.

Dhr. Dirk Glibert werd dan weer in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange tomeloze ene belangeloze inzet voor de sportraad. Na 35 jaar houdt hij het voor bekeken en geeft de fakkel door de jongere generatie. Dirk werd opgenomen in de eregalerij van de Sportraad.

De enthousiaste G-sporters kregen deze keer ook de nodige aandacht die ze verdienen:

– Maarten Poels verblijft in de Okkernoot en is een echte allround sporter:  netbal, judo, fitness, zwemmen en paardrijden, het kan hem allemaal bekoren. Maarten sport alle dagen en kan hem hier zeer goed in uitleven, hij noemt zichzelf een “fanatieke sporter”.

– Schoonderhaege bracht een hele ploeg zeer enthousiaste sporters mee. Onder hen heel wat atletiekatleten maar ook een tafeltennisspeler. Zij benadrukken dat vooral het samen sporten voor hen belangrijk is en niet zozeer de prijzen die ze hiermee kunnen behalen.

Delegatie Schoonderhaege/Ninove Special Olympics Belgium Editie 2019:

Andy Cuepers, Alain Reintjens, Didier Soen, Rudy Van Lierde, Barbara De Schepper, Evy Pessemier, Annemie Verschelden

Eind augustus kunnen alle beachvolleybalfanaten steeds terecht op het Mega Jens beachvolleybaltoernooi. Al voor de 11de keer werd deze wedstrijd georganiseerd ter ere van Jens, hij was een groot talent en speelde op hoog niveau toen de diagnose van leukemie zijn volleybalcarrière verstoorde en hem uiteindelijk ook het leven kostte. Dit fantastische toernooi kent jaar na jaar meer deelnemers en is uitgegroeid tot een grootste organisatie die bij deze ook wordt erkend als beste organisatie van het jaar. Meer dan verdiend!

Uiteraard werden ook de traditionele prijzen 2019 toegekend:

JEUGDSPORTLAUREAAT PLOEG:

Kaatsploeg Eendracht Ninove: Remco Van Hove, Mathias De Bondt, Jelle Van Haute, Brent Viaene, Coumont Douwe

–           Kampioen van Vlaanderen

–           Vice kampioen van Belgi ë

–           Winnaar beker van Belgi ë

JEUGDSPORTLAUREAAT INDIVIDUEEL:

Millan Winne — Sandu Gym MT Ninove

–         1ste plaats EK 2018 Antalya-Turkije -36 kg jeugd

SPORTLAUREAAT PLOEG:

Karate club Kachi volwassenen: Jurgen De Nil, Sven Pissoort en Joring Huyvaert

–           Provinciaal kampioenschap: kata ploeg: 1ste plaats

SPORTLAUREAAT INDIVIDUEEL:

Herregodts Yves — atletiekclub Vita

–           Provinciaal kampioen 60m horden + 400m indoor

–          Zilver op Belgisch kampioenschap 60m horden indoor

–         Zilver BK Masters 110m horden, brons BK Masters 400m outdoor

–         Vlaams kampioen 110m horden

–         Provinciaal kampioen 100m en 110 horden

 

Na afloop werd er nog heel wat nagepraat over sport … uiteraard! Het einde van deze sportkrasjel betekent ook meteen de start om prestaties neer te zetten die in 2020 kunnen resulteren in een nominatie of in het behalen van één van de sporttrofee ën. Veel succes aan alle “fanatieke” sporters. Dank aan de Sportdienst en de Sportraad die instonden voor de organisatie…. Op naar de “Sportkrasjel 2020”! De Ninoofse Sportraad bedankt verder ook nog onze burgemeester mevr. Tania De Jonge, de Schepen van sport dhr. Marc Torrekens, het publiek, de pers, de plaatselijke politici, de Raad van Wijzen & onze huisfotograaf dhr. Wim Hoebrechts voor hun aanwezigheid & medewerking en juwelier-klokkenhersteller Van Heghe voor het schenken van de waardebons aan de individuele laureaten.