Zottegem ook de komende twee jaar ‘Dorp van de Ronde’

Het stadsbestuur van Zottegem heeft een nieuw contract afgesloten met Flanders Classic om in ook in 2020 en 2021 de titel van ‘Dorp van de Ronde’ te mogen dragen. Net zoals de vorige drie edities betaalt Zottegem hier 7.500 euro per jaar voor.

Burgemeester Jenne De Potter (CD&V) is tevreden met het nieuwe contract: “Wij profileren ons sterk als wielerstad met de GP stad Zottegem, het BK wielrennen nieuwelingen dit jaar en in 2024 voor dames en heren elite en vele andere grote en kleine wielerwedstrijden. De Ronde van Vlaanderen is voor veel mensen een absolute hoogdag die tot ver buiten onze landsgrenzen uitstraling heeft en nationaal en internationaal aandacht krijgt. De Dorpen van de Ronde worden tijdens de Ronde speciaal in de kijker geplaatst en worden meegenomen in de communicatie rond het evenement. We evalueren de samenwerking met Flanders Classics als zeer positief en willen dan ook verder met hen in zee.”

Als wielerstad is de passage van de renners en de extra randactiviteiten een ideale gelegenheid om de Egmontstad op de kaart te zetten. ‘Het centrum van de stad verwelkomt het wielerpeloton ondertussen met gekende trom, alvorens zich een weg te banen richting de legendarische kasseien van de Lippenhovestraat en Paddestraat,” vult schepen van sport en citymarketing Brecht Cassiman (N-VA)  aan. “De voorbije jaren was er zowel op de Markt als in Velzeke speciale randanimatie met een zeer ruime publieke belangstelling tot gevolg. Zondag 5 april wordt ook in Zottegem opnieuw een wielerhoogdag.”