Gevaarlijke situatie voor spelende kinderen aan de oude Trambaan.


Geraardsbergen/Nederboelare. De oude Trambaan — aan de Astridlaan en de Groendreef/Molendreef — ligt er verwaarloosd bij. Wandelaars — die er regelmatig passeren — zullen het trac é nog herkennen, langs waar de tram van Geraardsbergen naar Gent reed.

Het is niet alleen een stukje geschiedenis die je als wandelaar kan ontwarren, het ligt strategisch belangrijk tussen het sportcomplex de Veldmuis en de terreinen van voetvalclub KSV. De stad Geraardsbergen zou er een omvangrijk recreatiegebied kunnen van maken, met de Trambaan als belangrijke verbindingsweg.

Momenteel ligt de Trambaan er niet bepaald netjes bij. Een grondige opkuis en opwaardering van het trac é is geen overbodige luxe. Net over het beekje staat een historisch brugje. Het deel waar de balustrade op bevestigd is, staat op instorten. Voor spelende kinderen is dit een zeer gevaarlijke situatie.

Trage wegen, voetwegen, oude trac és en wandelpaden vormen het historisch raster van een stad. Deze wegen en paden zijn niet alleen functioneel belangrijk, maar lopen dwars door natuurgebied. Waarom kan het stadsbestuur deze omgeving niet opwaarderen?

Julien Borremans