©Ninove - Het oud stadhuis

Oudstrijdersplein en de Beverstraat bereikbaar op 14 december voor verkeer en ook de parkeerplaatsen

Oorspronkelijk zou het vuurspektakel plaats vinden op het Ouderstrijdersplein en in de Beverstraat. Vuurdans en jonglerie, Wensenstof en Lucifer’s Party maar er kwam tegenwind van de oppositie.

Guy D'haeseleer trekt lijst Vlaams Belang in Oost-Vlaanderen voor Vlaams parlement
©Sophie Richez- Guy D’haeseleer

Guy D’Haeseleer reageerde als volgt ”  Het hoeft geen betoog dat de eindejaarsdagen voor de Ninoofse handelaars de drukste dagen van het jaar zijn. Het is dan ook onbegrijpelijk dat een deel van de binnenstad, namelijk de Beverstraat en het Oudstrijdersplein, auto- en parkeervrij zal worden gemaakt op 14/12 vanaf 14 uur, omwille van een vuurwerkshow. Voor Forza Ninove is het onaanvaardbaar dat op die manier onze Ninoofse handelaars een deel van hun omzet zullen verliezen. Forza Ninove vraagt dan ook om de vuurwerkshow te verplaatsen naar een andere locatie zodat onze Ninoofse handelszaken bereikbaar zijn en de drukke eindejaarsdagen ten volle kunnen renderen.

Het gebrek aan parkeerplaatsen is al jaren een structureel en nijpend probleem in onze binnenstad. Het is dan ook onbegrijpelijk dat het stadsbestuur dergelijke beslissingen neemt en niet stilstaat bij de gevolgen voor de handelaars.”

©Sophie Richez – Schepen Michel Casteur

Schepen van parkeerbeleid Michel Casteur liet weten dat alle activiteiten zullen plaats vinden in de Langemuntstraat. Op die manier zijn het Oudstrijdersplein en de Beverstraat bereikbaar voor het verkeer en blijven ook de parkeerplaatsen beschikbaar.