Medewerkers op kosten van de stad op reis naar Daytona (VS)? Een storm in een glas water…


Geraardsbergen. Op de sociale media is er deining ontstaan over het feit dat twee medewerkers op kosten van de stad op Race Directors Meeting Challenge Family naar Daytona in de Verenigde staten zouden gaan. Ilse Roggeman (N-VA): ‘Aanvankelijk had de stad Geraardsbergen beslist om omwille van de financi ële kost niet naar Daytona te gaan, maar na lang aandringen van Challenge Family heeft het stadsbestuur dan toch beslist om te gaan, omdat de organisatie o.a. de vliegtickets beltaalt.’ De kosten blijven beperkt. Vliegtickets, catering en overnachtingen worden door Challenge Family betaald.

Interessante deals
Op 16 en 17 december aanstaande heeft de Race Directors Meeting Challenge Family plaats in Daytona (VS). Jaarlijks zijn er twee Europese racedirectorsmeetings, waar de stad Geraardsbergen is daar contractueel verplicht is om minimaal één persoon af te vaardigen. Wat wordt daar besproken: verschillende onderwerpen die alle races aan belangen: (global) sponsorships, enkele nieuwe partners die zich voor stellen, topics rond merchandising, branding kit, hoe omgaan met een overlijden tijdens een race, registratieplatform, liefdadigheid, pro-atleten activatie, social media, reispakketten voor atleten, …’ Dergelijke meetings zijn eveneens belangrijk om interessante deals af
te sluiten met betrekking tot sponsering, wat in het verleden reeds gebeurde.

‘De kosten blijven beperkt.’
Ilse Roggeman: ‘Het is zo dat na het ontvangen van de uitnodiging besloten werd om niet aanwezig te zijn op deze meeting. Vooral de verre verplaatsing en de financi ële kost vormden de belangrijkste argumenten om niet te gaan. Deze werden gecounterd door Challenge Family met de mededeling dat het om slechts één meeting betrof in plaats van twee Europese. Na meermaals aan dringen van de CEO van Challenge besloot Challenge Family tussen te komen in de kosten voor de vliegtickets. Pas hierna heeft het college van burgemeester en schepenen groen licht gegeven om de verplaatsing te maken en ook aanwezig te zijn.’

De kosten voor de stad blijven beperkt. Vliegtickets, catering en overnachtingen worden door Challenge Family betaald. De beperkte kosten zitten vervat in het totale budget van de wedstrijd.

Julien Borremans