Brandweer Merelbeke viert Sint-Barbara feest.

Feest van Sint-Barbara

Zoals ieder jaar komen de leden van de brandweer van Merelbeke bij elkaar om het feest van hun patroonheilige te vieren.   Ze starten met een eucharistieviering in de kerk van Bottelare. Iedereen is ervan overtuigd dat die gedreven mensen onmisbaar zijn. Van hen wordt verwacht dat ze moed en durf hebben en dat ze waakzaam blijven. Vuur is immers een magisch woord. Het kan positief zijn zoals een haardvuur dat ons verwarmt en een kookvuur dat ons eten bezorgt, maar we hopen allemaal dat de brandweer een vurige inzet heeft   om de negatieven kant “de vernietiging” te bestrijden.

Patroon Heilige Sint- Barbar

Zij wordt gerekend tot de veertien helpsters in nood. Op grond van haar levensverhaal geldt de H. Barbara als beschermster tegen brand en bliksem en tegen een plotselinge dood. Ook kan haar hulp ingeroepen worden als storm het land verwoest. De H. Barbara is ook de beschermheilige van verschillende gevaarlijke beroepen, zoals brandweerlieden