Fenomenaal concert van Jef Neve en Teus Nobel

concert GC De Kluize Oosterzele

Uitverkocht. Velen wilden nog een kaartje bemachtigen, helaas het concert was al maanden hopeloos uitverkocht. Van een succes gesproken. Het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke zat afgeladen vol. Veelzijdig pianist Jef Neve en trompettist Teus Nobel veroverden alle harten met hun fenomenaal concert. Klasse. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Op het podium, één reusachtige piano, één pianist, twee trompetten, één trompettist. Jef Neve en Teus Nobel (wat een verrassing!) brachten op sublieme wijze gans de zaal in vervoering. Van bij het begin hadden ze het publiek mee. Kippenvelmomenten. Hoog niveau. Zelden een publiek gezien dat zo in vervoering was van rastalenten Jef Neve en Teus Nobel.
‘Een verbluffend, super, straf concert’, oordeelde het publiek. Het beleefde een droomavond. Het publiek werd voortdurend om de oren geslagen met indrukwekkende en adembenemende meesterstukjes, telkens beloond met een stormachtig applaus. Jef Neve communiceert als het ware met zijn piano, Teus Nobel met zijn trompet. Kunst met een grote K. Het uitgelezen publiek snoepte ervan. Beide heren wisten straf te verrassen. Puntgaaf gebrachte muziek. Een concert van de bovenste plank. Een muzikale belevenis voor fijnproevers. Met Jef Neve staat doorgedreven vakmanschap op het podium voor een bomvolle GC De Kluize. Maar ook wat Teus Nobel uit zijn trompet tovert slaat alles. Jef Neve zal er geen spijt van hebben dat hij Teus Nobel via via leerde kennen en beroep deed op de piepjonge, getalenteerde Nederlandse trompettist. Ze zetten beiden een topprestatie neer. Het tempo, de intensiteit en de diversiteit van het concert hielden het publiek van begin tot einde (anderhalf uur aan een stuk) in de greep. Kunst verschijnt. Op dit concert kon het publiek zijn hart ophalen. Jef Neve, met een onweerstaanbaar charisma, sleurt als het ware Teus Nobel mee, in een muzikale tijd-reis. Er vallen ook leuke jazz-standards. Podiumbeesten, pur sang. Ze hebben energie te over. Ze laten zich drijven op de vleugels van de avond. Eigenlijk een totaalprogramma met een waaier van muzikale pareltjes. Meermaals wegdromen. Veel emoties die uit hun muziek voortkomen. Een concert dat beklijft. Jef Neve en Teus Nobel stegen boven zichzelf uit en bleven zich uit de naad werken. Ze hebben ook een gevoel voor humor. Neve & Nobel: kijken, luisteren, genieten. Jef Neve, die zowat de halve wereldbol afreisde, staat nu al een tijd terug op Vlaamse bodem. Zo ook op het podium in de Oosterzeelse cultuurtempel. ‘Ik treed hier graag op’, zei Jef Neve. Hij had tenslotte woorden van lof voor de warme ontvangst van het Kluize team en was blij met de ruime opkomst.   Reporter 17

 

video link: