©Sophie Richez - Koninklijke harmonie Sint-Cecilia Appelterre-Eichem

Koninklijke harmonie Sint-Cecilia Appelterre-Eichem is vooral dankbaar tijdens hun jaarlijks concert

De voorzitter van koninklijke harmonie Sint-Cecilia Appelterre-Eichem, Pierre De Coninck,   zette een aantal mensen in de bloemetjes tijdens hun jaarlijks concert. Vooral dirigent Dirk die voor de 20ste  jaar instaat voor het jaarlijks concert. Verder was hij nog vol lof over de zangeressen, Natacha, Saskia en Nele van Vocalithree uit Roosdaal. Pierre De Coninck zette ook de toekomst van de koninklijke harmonie in de kijker, namelijk InOrCA. InOrCa is een instaporkest onder leiding van dirigente Femke De Couck.

“Intussen kan ik je mededelen dat er momenteel terug al een aantal leerlingen op de drempel staan om binnen afzienbare tijd toe te treden tot het instaporkest. Ik wil hier echter nog een oproep lanceren dat iedereen die muziek wil aanleren of al een instrument bespeelt zeker welkom is in onze vrolijke vereniging. aldus Pierre De Coninck”

©Sophie Richez – Dirigent Dirk Van Belle

“Je hebt het waarschijnlijk in het nieuws wel vernomen dat de culturele wereld een serieuze verandering ondergaat in Vlaanderen. Ook de 1100 muziekmaatschappijen en koren met 68.000 leden zullen hier vanaf 2020 onder te lijden hebben. Het is namelijk zo dat onze jaarlijkse subsidie van ongeveer 1200 euro wordt afgeschaft, wat toch een serieuze impact heeft op onze werking. Als je weet dat een muzikaal nummertje vlug tussen de 80 en 180 euro kost al naar gelang de duurtijd (en we brachten er ongeveer 15), dat een klarinet netto momenteel 2.600 euro kost dan besef je dat deze financi ële aderlating gevolgen heeft voor onze vereniging.

Daarom mijn zeer bijzondere dank aan de leden van de regionale adviesraad van Cera. Zij keurden het project van het instaporkest een 2 tal jaar terug goed, en hierdoor ontvingen we een aanzienlijke financi ële steun voor de aankoop van allerlei materiaal voor deze nieuwe muzikanten.

Volgend jaar in 2020 is ons Cecilia 115 jaar jong. Het bestuur is aan het brainstormen om dit op een passende manier te vieren.” vertelde Pierre De Coninck

©Sophie Richez – Voorzitter Pierre De Coninck Koninklijke harmonie Sint-Cecilia Appelterre-Eichem

Tot slot bedankte de fiere voorzitter iedereen, die ook maar van dichtbij of veraf met dit concert iets te maken had, zo was hij zeker dat hij niemand vergat.

 ©Sophie Richez - Instaporkest InOrCA
©Sophie Richez – Dirigente Femke De Couck – Instaporkest InOrCa
 ©Sophie Richez - Instaporkest InOrCA
©Sophie Richez – Instaporkest InOrCA
©Sophie Richez – Instaporkest InOrCA
©Sophie Richez – Instaporkest InOrCA
©Sophie Richez – Koninklijke harmonie Sint-Cecilia Appelterre-Eichem
©Sophie Richez – Koninklijke harmonie Sint-Cecilia Appelterre-Eichem
 ©Sophie Richez - Koninklijke harmonie Sint-Cecilia Appelterre-Eichem
©Sophie Richez – Koninklijke harmonie Sint-Cecilia Appelterre-Eichem
 ©Sophie Richez - Koninklijke harmonie Sint-Cecilia Appelterre-Eichem
©Sophie Richez – Koninklijke harmonie Sint-Cecilia Appelterre-Eichem
©Sophie Richez – Vocalithree
vlnr Nele Wouters, Saskia Van Ginderdeuren en Natacha Van Ginderdeuren