Merelbeke carnaval stelt zijn kandidaten prinsverkiezing voor

Prinsverkiezing 2020

Op 1 februari gaat, na een jaar zonder, de 54ste prinsverkiezing terug door te Merelbeke. Deze keer stellen zich 2 kandidaten voor die zullen strijden om de titel van Prins Carnaval Merelbeke 2020! Deze werden bekend gemaakt op 10 november op de opening van het nieuwe carnavalsjaar.

De eerste kandidaat, voor de Kwenenbossers, is Gilles Charle(22). Gilles is een dakwerker die houdt van een stapje in de wereld zetten met zijn vrienden en uiteraard carnaval. Naast zijn hoofdberoep is hij ook nog de uitbater van de Frietmobiel. Hij gaat reeds 11 jaar mee met de Kwenenbossers. Naast het prikkelen van een ex-vriendin, wil hij vooral Prins Carnaval worden omdat hij een jaar lang ambassadeur wil zijn voor onze gemeente. Als adjudant koos hij voor zijn beste vriend Bram Vandevyver(22). Bram is gedurende de werkweek metser, en is naast zijn hoofdberoep ook bezig met zijn traiteurdienst. Hij ziet zo’n rol als adjudant heel goed zitten, aangezien zijn vader momenteel schatbewaarder is bij VZW Karnavalcomit é Merelbeke en reeds prins was in ’94. Bram loopt inmiddels al 10 jaar mee met carnaval.

De tweede kandidaat, voor de Triangeleers, is Davy Sleeuwaert(35). Davy is een Realtime Coördinator Tractie bij Lineas. Voor de leken onder ons, dit is het beheer van locomotieven voor het goederenbedrijf van de NMBS. Naast zijn werk houdt Davy vooral van carnaval, een aardig potje koken, en geregeld eens een spelletje spelen op de computer. Zijn eerste carnavalstappen waren echter niet te Merelbeke, maar wel in Wetteren. Inmiddels loopt hij echter al 19 jaar mee met de Triangeleers hier in Merelbeke. Als hofdame koos Davy voor Eliene De Vuyst(25). Zij is tewerkgesteld in zorgsector, meerbepaald als huishoudhulp, en is tevens de nicht van Davy. Zij is afkomstig uit een rasechte carnavalsfamilie! Haar moeder was namelijk reeds 2 maal prinses van Wetteren. Inmiddels loopt zij reeds 2 jaar mee te Merelbeke met de Triangeleers.
De verkiezing gaat door op 1 februari om 20u11 in jeugdhuis De Gnirk. Kaarten zijn te verkrijgen bij de kandidaten. De stoet gaat door op 22 maart 2020.