Ankerkerk Oosterzele omgetoverd tot fee ëriek kerstdorpje

kerstmarkt

Het comit é ‘Kerstvrienden Oosterzele’ heeft zich afgesloofd om van de vijfde editie van de kerstmarkt iets heel bijzonders te maken. Er waren veel vaardige handen nodig om de organisatie stevig op poten te krijgen. De Ankerkerk in Oosterzele werd op zaterdag 7 en zondag 8 december voor de eerste maal het decor voor de tweedaagse kersmarkt. De Ankerkerk werd ondergedompeld in kerstsfeer, met prachtige standen, verlichting, decoratie, gezellige sfeer, en veel meer. De Ankerkerk lijkt ons een ideale locatie voor een kersthappening. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Het werd heerlijk snuisteren op de kerstmarkt. Het publiek heeft genoten van het aperitiefconcert met optreden van Dirk Van de Velde en het kinderkoor Zingeling. En uiteraard kwam op de kerstmarkt ook de innerlijke mens ruimschoots aan zijn trekken. Het was van het goede leven proeven met de eet- en drankstanden. En uiteraard ontbrak ook de Kerstman niet. Kleurrijke standen, kerstversieringen, kerstbomen, kerstlampjes,…al dat moois heeft van de Ankerkerk een sfeervolle plek gemaakt. In de verkoopstalletjes veel geschenkideetjes, geschenkartikelen, (fantasie)juwelen, sieraden, accessoires, kerstartikelen, kerstbomen, kaarsen,…Volop bewondering voor aloude ambachten: houtdraaiwerk, kantklossen, glaskunst Tiffany,…De kids konden zich uitleven in het viskraam, pottenkraam, schietkraam,…
Het comit é dankt Gijzelse microbrouwerij, Di-Bijoux, Katrien VDV, Katelyn, Dominique, IZOO, De Appelaar, Bebelleke, David Maertens, Antoine Van Loocke, Mia Haegeman, Cavadir, Jonas, MADE BY VERO, Patrick, Raoul Vandaele, Handmade by Veerle, Okra, Annick Waeytens, viskraam, schietkraam, Ernest, Danny Meersman, Majolie, Verisure, MomMe, Jurgen, ‘De Warmste Creaties’, glaskunstenaar (Tiffany) en Marc Mortier voor hun deelname en medewerking aan de kerstmarkt in de Ankerkerk. Ze zorgden voor de aanleg van een heus kerstdorpje waar je de typische kerstsfeer kon beleven. Dankzij hen kon je heerlijk kuieren in eigen Oosterzele. Een paar decennia geleden moesten de liefhebbers van kerstmarkten nog naar grote steden of naar Aken, Keulen,…Maar waarom naar de steden of naar het buitenland trekken als je een kerstmarkt in je eigenste gemeente kunt vinden. Velen vroegen het zich ook af en trokken goedgemutst naar de Ankerkerk in Oosterzele.
Het comit é ‘Kerstvrienden Oosterzele’ aasde op een belangstellend publiek en dat kreeg het ook over de vloer. Mensen van allerlei pluimage werden gespot op de kerstmarkt.
Op de kerstballenworp (een idee van V éronique Coens) op zaterdag en zondag waren traditiegetrouw talrijke prijzen te winnen. Met veel dank aan lokale handelaars. De vijfde editie van de tweedaagse kerstmarkt werd een sfeervolle kerstmarkt waar je urenlang kon vertoeven met de hele familie, kennissen, vriendenkring,…Een inspirerende kerstsfeer. Aan idee ën voor de feestdagen geen gebrek. Er waren veel idee ën om er zelf bij u thuis een geslaagde kerst- en nieuwjaarperiode van te maken. Het comit é ‘Kerstvrienden Oosterzele’ en de standhouders hebben in elk geval veel energie en kracht gestoken in de kerstmarkt. Alle ingredi ënten waren er om het typische gevoel van welbehagen in de kerstperiode weer te geven.                   Reporter 17