Oosterzele organiseerde Wereldlichtjesdag op zondag 8/12

Ieder jaar wordt op de 2de zondag van december Wereldlichtjesdag georganiseerd. Die dag staan we samen stil bij alle kinderen – die op welke leeftijd dan ook – zijn overleden en steken we een kaars aan. Inwoners die zelf een kind verloren of rouwende families willen steunen, waren vanaf 18.30 uur welkom in de pastorietuin van Moortsele (Sint-Antoniusplein). Om 19 uur werden de kaarsjes ontstoken, terwijl men kan luisteren naar muziek, troostende woorden en gedichten. Nadien een fijne babbel met een tas warme tomatensoep.

“We vinden het belangrijk dat lotgenoten hun verdriet kunnen delen. Een kind verliezen is het ergste wat er is. De wereld blijft door draaien maar de wereld van de ouders van overleden kinderen staat stil … Dit verdriet gaat nooit over, maar na lange tijd zijn weinigen nog bereid om naar hun verdriet te luisteren. Een dag als Wereldlichtjesdag is het ideale moment om hier ernstig bij stil te staan” aldus Elsy De Wilde, schepen voor jeugd.

Wereldlichtjesdag     8 december 2019;         Tekst 1

Dag mama-lief….dag papa-lief…..
Dag oma en opa…
ik was jullie hartendief.
Dag familie
voor altijd …..mijn familie.
Vrienden van mij
Vrienden van mijn ouders..
Zo blij dat jullie er altijd waren en zijn..
Ik was er
en ben er nog steeds
Maar we kunnen elkaar niet meer vastnemen
We kunnen met onze stem geen gesprek meer voeren..
Maar wel van hart tot hart
En af en toe voelen we nog even ons samen-zijn…
Af en toe…
We missen het “altijd”….
We missen het letterlijk voelen…
Het letterlijk horen….
Het werkelijk zijn….
We missen jou.