Speelplein Bevegem wordt veiliger

Aan de Bevegemse kerk is men deze week volop bezig met de ondergrond rond de speeltuigen aan te passen. Die bestond uit rubberen dallen of zand en wordt nu vervangen door een dikke laag houthaksel en -schors. De rubberen dallen hadden hun beste tijd gehad en werden door vandalen soms ook weggeslingerd.

Deze zomer werd rond heel wat oude en nieuwe speeltuigen reeds voorlopig zand aangevoerd maar dit bleek niet de beste keuze. “Hoewel (kleine) kinderen het zand leuk vonden zagen katten er een “mega-toilet” in wat toch niet zo hygi ënisch was”, klinkt het bij buurtbewoners.

Houtschors is niet alleen properder voor het schoeisel van de kleintjes, het zou ook de val beter breken wanneer de kleinste Bevegemnaars een onverwachte tuimeling maken van de speeltoestellen. Daarbij nodigt houtschors minder uit om blootsvoets te gaan spelen wat sowieso niet veilig was door de gebroken drankflessen na heel wat fuiven in de Bevegemse Vijvers.

“Oprechte dank ook aan stadsambtenaar Aurelie Verlinden die alle Zottegemse speelpleinen niet alleen leuker maar ook veiliger laat maken”, aldus de buurtbewoners. “Samen met de camerabewaking die binnenkort voorzien wordt rond de kerk hopen we dat het plein verder wordt opgewaardeerd en minder mensen aantrekt met verkeerde bedoelingen.”

Tekst en foto’s Ulrich De Bosscher