Zin om zelf vuurwerk af te steken dit eindejaar?

Netwerk Brandweer, het netwerk van de Vlaamse brandweer- en hulpverleningszones, lanceert een nieuwe bewustmakingscampagne: #Ikknalzondervuurwerk. Ze doen dit omdat ze weten wat de gevolgen zijn van zelf vuuwerk afsteken. Hierbij krijgen ze de steun van VVSG en Dierenwelzijn Vlaanderen.

Het campagnebeeld met de hashtag #ikknalzondervuurwerk zegt genoeg: honden zoals Charlie op de foto — en dieren in het algemeen — schrikken erg van die knallen.

Brandweermannen zoals Rob — en alle andere hulpverleners van dienst tijdens de feestdagen — moeten meer dan eens slachtoffers van vuurwerk helpen en brand of schade door vuurwerk blussen of herstellen.

Daarom zegt de brandweer “Ik knal zonder vuurwerk”, omdat ze weten wat de gevolgen kunnen zijn. Bovendien verbiedt een decreet van 26 april 2019 alle vuurwerk.

 

Hoe verloopt deze campage?

“We lanceren de hashtag #IkKnalZonderVuurwerk via onze gelijknamige website en alle bijbehorende sociale mediakanalen.

We vragen aan iedereen die onze campagne wil ondersteunen, om onze berichten te liken en te delen. Mensen kunnen zelf — al dan niet met hun huisdier — het gezicht worden van de campagne, door een zelfportret te ‘omkaderen’ met onze #ikknalzondervuurwerk-kader en de hashtag #Ikknalzondervuurwerk toevoegen.

Die foto kunnen ze dan delen op hun eigen sociale mediakanalen.

 

Start campagne #IkKnalZonderVuurwerk

“We lanceren onze campagne donderdag 12 december 2019 om 14:00 uur en vragen aan jou — eigenlijk aan iedereen — om vrijwel meteen na publicatie die donderdagnamiddag onze berichten op Facebook, Twitter en Instagram te liken en te delen.

Daarna posten we regelmatig nieuws en hopen we heel wat mensen mee te krijgen die de hashtag #Ikknalzondervuurwerk willen promoten!”

Meer informatie op www.ikknalzondervuurwerk.be