Radio Star vernieuwt studio en gaat digitaal

In het voorjaar van 2012 kon Radio Star z’n intrek nemen in de vernieuwde Wattenfabriek aan het Solleveld in Herzele. Nu gaat Radio Star ook digitaal!

Een belangrijk moment voor de toen 30 jaar oude lokale radio uit Herzele.

De studio werd toen integraal verhuisd van de oude studio uit de Peperstraat naar de nieuwe studio in de kelder van de Wattenfabriek.

Een tweetal jaar later werd de oude mengtafel vernieuwd. “Mede dankzij de verhuis naar de nieuwe studio maar ook door de vernieuwing van het bestuur begon Radio Star aan een tweede leven en werd de studio regelmatiger gebruikt voor live programma’s en begon er hier en daar wat slijtage op te treden”, vertelt voorzitter Erwin Van de Weghe. “De apparatuur was dus dringend aan vernieuwing toe.”

Analoog verder werken of toch digitaal ?

Het bestuur van Radio Star zat met een dilemma: “We konden de apparatuur vernieuwen en dus ook verder analoog werken, of we konden een grote sprong vooruit nemen door te kiezen voor een digitale mengtafel met een soundengine, een computer dus.

De keuze was niet zo simpel omdat de stap naar digitaal een serieus prijskaartje had.

Toch koos het bestuur voor de digitale vooruitgang, vertelt Andy Van Aerde ons enthousiast: “We hebben onze oude studio verhuisd naar de ruimte ernaast, zodat we verder konden uitzenden. De oude studio werd volledig gestript. Een nieuwe laminaatvloer en nieuwe geluidsisolerende wandbekleding werden aangebracht voor een betere akoestiek. Het studiomeubel lieten we op maat maken en de studio werd opnieuw opgebouwd. Onze techniekers en radio DJ’s kregen een opleiding van het nieuwe systeem.”

Na een lange proefperiode werd afgelopen zondag de nieuwe studio officieel ingehuldigd in aanwezigheid van enkele leden van het schepencollege: Benjamin Rogiers, Hilde van Impe en Heidi Knop, gemeenteraadsvoorzitter Ann Van Ruyskensvelde en enkele gemeenteraadsleden.

Wat volgde was een aangename dag bij Radio Star: “We hadden al onze luisteraars uitgenodigd om onze nieuwe studio te bewonderen. Zelfs radiolegende en ex Top Radio presentator Jeroen Gorus  kwam twee uur radio maken. Het werd een gezellige drukke dag.”