Sint-Barbaraviering bij Brandweer Zottegem – Deel 2

Zoals u in een vorig NUUS-bericht al kon lezen, gebeurt de traditionele Sint-Barbaraviering bij de Zottegemse brandweer ieder jaar naar aloude gewoonte in twee “schuifjes”. Na voorbije zondag zijn de Zottegemse spuitgasten zodoende komende zaterdag 14 december nogmaals aan feesten toe.

Hiervoor verzamelen ze aan de brandweerkazerne in de Meengracht vanwaar ze dan om 16 uur op de tonen van de brandweerfanfare vertrekken voor een muzikale optocht via de Bruggenhoek, D. Van Den Bosschestraat, Heldenlaan, A. Scheirisstraat, Markt, Hoogstraat, Zavel, Trapstraat, Kazernstraat, Stationsplein, Stationsstraat, Markt, Heldenlaan, D. Van Den Bosschestraat en Bruggenhoek terug naar het brandweerarsenaal. Onderweg wordt ook — ieder jaar telkens bij andere steunende ereleden-herbergiers — halt gehouden voor een drietal caf ébezoeken. Ditmaal zijn deze stops voorzien aan caf é Lapaige, James en ’t Volkshuis. Sinds vijf jaar wordt het Sint-Barbarafeest daarna (vanaf 19 uur) voortgezet in de brandweerkazerne zelf waar het wagenpark in de garage dan plaats moet maken voor een receptie, een walking dinner en als afsluiter het traditionele priv é-brandweerbal. De taptoe is voorzien om 3 uur.