Merelbeke. Uitreiking diploma’s Techniekacademie

Techniekacademie Merelbeke: FluxLab

Van september tot begin december konden twintig leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar in Merelbeke proeven van techniek en zo hun technische geletterdheid opkrikken.  Twee techniekmentoren stonden in voor de begeleiding.

Zes uitdagende projecten

De kinderen leerden problemen uit hun leefwereld op te lossen met techniek. Ze werden uitgedaagd met zes concrete projectjes. Zo maakten ze een periscoop, een memohouder, badproducten en een deurmatalarm, programmeerden ze een zelfrijdend wagentje en bouwden ze zelfs een flatgebouw met windturbine. “De leerlingen gingen ook op actief bedrijfsbezoek bij ATS Groep”, vult schepen van Onderwijs Isabelle Van De Steene aan. “Daar konden ze op een speelse manier proeven van een activiteit die direct gelinkt is met elektrotechniek

De Techniekacademie Merelbeke is een erkende Vlaamse STEM-academie en is een samenwerking tussen de gemeente Merelbeke en Hogeschool VIVES, met de steun van lokale bedrijfspartners en de provincies Oost- en West-Vlaanderen.   Meer info vind je op www.techniekacademie-Merelbeke.be.