Tom Aelbrecht (VoorZwalm) wil dat spooroverweg Neerkouter langer open blijft

Zwalms gemeenteraadsvoorzitter Tom Aelbrecht (voorZwalm) laat op de gemeenteraad van komende donderdag, namen de voorZwalm-fractie, een bijkomend punt agenderen n.a.v. de beslissing van Infrabel om de spoorwegovergang aan de Neerkouter te supprimeren.

“Het is de algemene intentie (niet enkel in Zwalm) van Infrabel om op lange termijn zoveel mogelijk spoorwegovergangen definitief af te sluiten voor het overrijdend verkeer”, aldus Aelbrecht. “Wij hebben uiteraard alle begrip voor de veiligheid rondom het spoor in onze gemeente. Op initiatief van schepen van mobiliteit Patrick Moreels is daarover half januari 2020 een eerste overlegmoment gepland met alle actoren. De bedoeling is om samen te zoeken naar de best mogelijke alternatieven teneinde de mobiliteit in de gemeente zoveel als mogelijk te vrijwaren. Het spreekt voor zich dat o.a. het advies van de verkeerscommissie een meerwaarde zal betekenen. Ik vraag donderdag dan ook uitdrukkelijk om de spoorwegovergang Neerkouter langer open te houden tot na het overlegmoment en de goedkeuring van de principeovereenkomst op de gemeenteraad.”

Update: Infrabel woordvoerder Frederic Petit laat in Het Laatste Nieuws weten dat de overweg voorlopig open blijft. ‘In afwachting van verder overleg”