Gemeenteraadsleden werken maximaal digitaal

De stad kocht tablets aan voor al zijn gemeenteraadsleden. Een pilootgroep bestaande uit gemeenteraadsleden Alain Triest, Karolien De Roose, Guy D’Haeseleer en schepenen Wouter Vandewinkel en Joost Arents, zal deze tablet voor het eerst gebruiken tijdens de gemeenteraad van 19 december. De rest van de gemeenteraadsleden volgt in januari. Alle gemeenteraadsleden krijgen een opleiding over hoe werken met een tablet en het notuleringssysteem dat de stad gebruikt voor haar beslissingen: COBRA. De tablets zullen enkel voor beroepsdoeleinden kunnen gebruikt worden.

Joost Arents, schepen voor ICT en digitalisering: “Door de aankoop van tablets van de gemeenteraadsleden kan de papieren versie van de agenda definitief verdwijnen. Dat vergt heel wat minder organisatie: geen kopie ën, er is geen bundeling meer nodig per raadslid, we moeten de agenda’s niet meer laten bezorgen in de persoonlijke brievenbus van het raadslid. Wij verkleinen hiermee ook de ecologische voetafdruk van de gemeenteraad. Op termijn zal er ook effici ënter vergaderd kunnen worden: over punten op de agenda van het vast bureau of het schepencollege kan er bv. op voorhand een standpunt ingenomen worden. Als alle leden een punt op voorhand unaniem hebben goedgekeurd, kan de voorzitter deze punten overslaan en meer tijd en energie steken in de punten die wel verdere aandacht nodig hebben. En via Microsoft Teams zullen alle raadsleden makkelijk informatie over projecten kunnen uitwisselen tussen elkaar, interne medewerkers en externe partners.”

X