in gezonden foto mele

Melle zet in op elektrisch autodelen

Met de aanschaf van een elektrische deelauto zet de gemeente Melle een stap in de richting van duurzame mobiliteit. De wagen zal tijdens de kantooruren gebruikt worden als dienstwagen voor het gemeentepersoneel. ’s Avonds en tijdens het weekend staat hij ter beschikking van de Mellenaars.
Sinds december gebruikt de gemeente Melle een elektrische deelwagen van het deelplatform BattMobility. Dankzij een subsidieproject van de Vlaamse Overheid kan het gemeentebestuur voor drie jaar een elektrische wagen leasen. Om de wagen ook ’s avonds en in het weekend te laten renderen, gebruikt de gemeente de diensten van BattMobility. Zij voorzien een reservatiesysteem waarmee mensen de wagen kunnen gebruiken tegen een bepaalde vergoeding per rit. Het is de bedoeling om ook na het einde van de subsidie het project verder te zetten.
Infosessie op 18 januari om 9 uur in de raadzaal van het gemeentehuis
De BattMobiel heeft een vaste staanplaats aan een laadpaal in de Kruisstraat. Wanneer je een reservatie hebt geplaatst, kan je hem ontgrendelen via een app op je smartphone. Wil je graag meer in detail weten hoe je de wagen kan gebruiken? Dan ben je welkom op de infosessie op 18 januari om 9 uur in de raadzaal van het gemeentehuis van Melle. Een testritje maken kan ook, maar dit reserveer je best via verkeer@melle.be.
Informatie
Steven Van de Vyver, mobiliteitsambtenaar, Gemeenteplein 1, 9090 Melle
09 210 07 55 | verkeer@melle.be