Politiezone Brakel reageert: “Ons toestel werkt naar behoren.”

Reactie op onterechte snelheidswaarnemingen

In verband met de buitensporige snelheden die werden vastgesteld door de flitscamera van de politiezone Brakel kregen we volgende reactie.

Commissaris Delphine Schelpe( Wnd korpschef   politiezone Brakel) : ” In die periode stelden onze mensen van de dienst verkeer inderdaad vast dat het toestel uitzonderlijk niet de correcte snelheden weer gaf, ondanks de ijking. Hierop heeft de dienst verkeer contact opgenomen met het gewestelijk verwerkingscentrum. Het verwerkingscentrum gaf mee dat dit niet helemaal niet erg is, daar zij over software beschikt die niet correcte metingen er uit filtert. De verkeersdienst heeft dit alles wel verder opgevolgd. Ze zagen dat de boete toch werd opgestuurd en hebben hierop een navolgend proces – verbaal gemaakt, aan het initi ële proces-verbaal van het verwerkingscentrum, waarin werd opgenomen dat die persoon onmogelijk zo snel reed. Door deze opvolging hoeven andere bestuurders dus niet te vrezen dat ze onterecht een snelheidsboete betaald hebben.
De gegevens waar de advocaat over beschikt en naar verwijst komen dus uit de verklaring die de persoon heeft afgelegd aan onze diensten en het navolgend proces-verbaal opgemaakt door onze verkeersdienst. Het gegeven dat de persoon alsnog voor de politierechter diende te verschijnen is een beslissing van de gerechtelijke overheid.
Ons toestel werd door de firma nagekeken en opnieuw geijkt en werkt zeker naar behoren.”