©Joachim De Maeseneer

Natuurpunt Ninove schenkt 3000 euro aan Schoonderhage

In kader van de Warmste week van Studio Brussel organiseerde Natuurpunt Ninove voor de 6de  maal een Music for Life quiz te voordele van een lokaal goed doel. Met de slogan ‘iedereen zorgt voor iedereen’ zorgde hier in Ninove de natuursector voor de sociale sector in de warmste week. Want Natuurpunt koos dit jaar voor Schoonderhage vzw als lokaal goed doel.

Schoonderhage staat garant voor een brede waaier aan zorg en ondersteuning aan volwassen personen met een mentale beperking, van woonondersteuning over dagbesteding tot begeleid werk. Ze zijn actief in een 10-tal vestigingen in de Denderstreek waarvan 5 in Groot-Ninove.

Op vrijdag 13 december ging de Music for Lifequiz Ninove door in De Kuip. 53 ploegen van 4 personen namen het tegen elkaar op en 25 vrijwilligers zorgende voor de ondersteuning. 200 vragen later haalde de ploeg Manuel het net voor Van horen zeggen en Under Siege III. De eerste ploeg met Ninovieters, Xeivetnog!, werd 6de  en de Meerbeekse ploeg De Kalmoes 10de. Maar dankzij de sponsors gingen alle 212 deelnemers met een prijs naar huis.

Deze quiz bracht uiteindelijk 3000 euro op die integraal naar vzw Schoonderhage gaat.